Απεργία στις 26 του Νοέμβρη

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, καταγγέλει την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και απεργεί την Πέμπτη 26 του Νοέμβρη.

Όπως σημειώνεται, «...Βρισκόμαστε ήδη εν μέσω τις διαδικασίας της ελαιοσυγκομιδής και αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο λόγω της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που μας δυσκολεύουν στην ελαιοσυγκομιδή , αλλά και γιατί για άλλη μια χρονιά πουλάμε την παραγωγή μας σε πολύ χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα να βλέπουμε το εισόδημα μας και φέτος να μειώνεται όλο και περισσότερο.

Επιπλέον τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα στην περιοχή της Λακωνίας, όπου αυτή την στιγμή βρίσκεται σε έξαρση, όπου από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των κρουσμάτων ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος το ανέδειξε και κατέθεσε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που επελαύνει στη χώρα και τα περιοριστικά μέτρα που ξαναπήρε η Κυβέρνηση της ΝΔ, μας βρίσκει εκτεθειμένους καθώς δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα παρόλες τις επισημάνσεις που έκαναν όλο το καλοκαίρι οι επιστήμονες ,τα σωματεία και αγροτικοί σύλλογοι!

Στον Νομό μας όλο και περισσότερα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά, και τα δύο νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα και χωρίς ΜΕΘ που να μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με κορονοϊό.

Βρισκόμαστε ήδη εν μέσω τις διαδικασίας της ελαιοσυγκομιδής και αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο λόγω της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που μας δυσκολεύουν στην ελαιοσυγκομιδή , αλλά και γιατί για άλλη μια χρονιά πουλάμε την παραγωγή μας σε πολύ χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα να βλέπουμε το εισόδημα μας και φέτος να μειώνεται όλο και περισσότερο.

Επιπλέον τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα στην περιοχή της Λακωνίας, όπου αυτή την στιγμή βρίσκεται σε έξαρση, όπου από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των κρουσμάτων ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος το ανέδειξε και κατέθεσε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην βάλουν πλάτη σε αυτήν εγκληματική πολιτική που μας αφανίζει καθημερινά.

Ενώνουμε την Φωνή μας με τους Εργάτες, τους μικρούς Επαγγελματίες, με τους Υγειονομικούς και τους Δασκάλους και να απαιτήσουμε την ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Λακωνίας απαιτεί:

• Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας). Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.

• Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που καθυστερούν.

• Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του καταρροϊκού και ενίσχυσης των πληγέντων κτηνοτρόφων.

• Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος».