ΣΠΑΡΤΗ. Με παρέμβασή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ Μοιράγια η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΤΕΕ διατυπώνει την διαφωνία της για τρόπο που ο Δήμος Σπάρτης προωθεί την ανάπλαση της λεωφόρου Παλαιολόγου στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 23.11.2020, έχει εισαχθεί θέμα υπό τον τίτλο «Εξέταση εναλλακτικών προτάσεων της προκαταρκτικής μελέτης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ (Βόρειος και Νότιος κλάδος οδού Κ. Παλαιολόγου)».

H Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Λακωνίας από το 2016 εισηγηθήκαμε τη σύνταξη ενός ΣΒΑΚ ώστε στις κατευθύνσεις που θα προτείνονταν θα γίνονταν κοινωνοί οι δημότες της πόλης αφού θα είχαν προκύψει μετά από συζήτηση και διαβούλευση φορέων και πολιτών

Ως φορέας είμαστε αρωγοί για την προοπτική ανάπτυξης της Πόλης και του Δήμου και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα τη νομιμότητα και τη σωστή τήρηση των διαδικασιών

Κατόπιν τούτων διαφωνούμε με την ανωτέρω περιγραφείσα εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και σε επίπεδο «….εξέτασης εναλλακτικών προτάσεων….» καθώς θα πρέπει να έχει επαρκώς υλοποιηθεί η διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπεται στο πλαίσιο της εφαρμογής Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, όπως αυτή (η διαδικασία) οργανώνεται από τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 4599 (ΦΕΚ-40/Α/4.3.19) περί «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας», όπως ισχύει.

Επίσης, θεωρούμε ότι για τη επιλογή και προώθηση οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής λύσης για δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο με τα ειδικά χαρακτηριστικά της οδού Κωνσταντίνου Παλιολόγου θα έπρεπε να έχει τηρηθεί η διαδικασία της υπ’αρίθ. 26804 Υ.Α.(ΦΕΚ-1427/Β/16.06.2011) περί «Νέο(υ) Πλαισίο(υ) διενέργειας αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και γενικά των διαγωνισμών μελετών με απονομή βραβείων.» όπως έχει συμπληρωθεί και ισχύει.»

Την παρέμβαση στον Δήμο υπογράφει ο Πρόεδρος Νομαρχιακης Επιτροπής Νομού Λακωνίας του ΤΕΕ κ. Πολυζώης Κουρκούλης.