ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Μερα25 Λακωνίας αναφέρεται σε επερχόμενο 3ο lockdown αλλά και στην στάση της Κυβέρνησης έναντι της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

«Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό το οποίο το Κράτος οφείλει να προστατεύσει.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συστηματικά ψεύδεται και διαλύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αδιαφορεί πλήρως. για την ουσιαστική και αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών, με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση στην Χώρα, ενώ επιδίδεται σε χουντικές πρακτικές με πρόσχημα την υγεία.

Αδικαιολόγητες στερήσεις ελευθεριών, αποφάσεις και διαταγές σε κεντρικό ή περιφερειακό διοικητικό επίπεδο χωρίς λογοδοσία, απόδοση συλλογικών ευθυνών, τιμωρίες και απειλές τιμωρίας όχι μόνο επί δικαίων αλλά και επί αδίκων.

Έχει την όψη Χούντας, περπατά σαν χούντα και μιλά σαν Χούντα, τι να είναι άραγε;

Κύριε Πρωθυπουργέ, αντί να επιδίδεστε σε χουντικές πρακτικές ολισθαίνοντας σε σκοτεινές περιόδους για τη Δημοκρατία μας, πράξτε το αυτονόητο.

Επιτάξτε τις ιδιωτικές κλινικές, καταγράψτε και προστατέψτε τις ευπαθείς ομάδες, κάντε rapid test και προσλάβετε άμεσα το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κάντε μαζικά τεστ σε επίπεδο περιφέρειας και όχι άχρηστες, τυφλές, δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ σαν να πρόκειται για κοινωνική προσφορά! Μαζικά τεστ ανά 48ωρο, ώστε να καταγραφεί η κινητικότητα του ιού.

Πάρτε στοχευμένα αυστηρά μέτρα στα γηροκομεία, ευπαθείς ομάδες. νοσοκομεία, Ενεργοποιήστε και ενισχύστε την ΠΦΥ ώστε να εκτελέσει τον ρόλο της: την ΠΡΌΛΗΨΗ!!

Το ταξικό σας lock down αφήνει στην τύχη του τους ανθρώπους του μόχθου ενώ προστατεύει τους έχοντες και κατέχοντες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα «αποφασίζομεν και διατάζομεν» ο Λαός μας τα ανέτρεψε με αίμα και χωρίς να υπολογίζει την ζωή του.

Και για να τελειώνουμε επιτέλους με τη φτηνή κυβερνητική προπαγάνδα, ας μας απαντηθεί το ερώτημα αν υπάρχει έστω και ένας αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση εν μέσω του δευτέρου lockdown που να εργάζεται προς την αποφυγή του τρίτου».