ΠΥΡΓΟΣ. Στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου, 5-6 παιδάκια με μπουφάν και κουκούλες για να μην αρρωστήσουν, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα, καθισμένα μέσα στο κρύο, έξω από ένα καφενείο, το μοναδικό που έχει ίντερνετ στο χωριό, να μοιράζονται ένα… κινητό και ένα παλιό λάπτοπ κι αυτά δανεικά για να μπουν στην πλατφορμα Webex του Υπουργείου!
Την πραγματικότητα για την τηλεκπαίδευση, όπως τη βιώνουν πολλά παιδιά σε απομακρυσμένες κι όχι μόνο περιοχές, περιγράφει ανάγλυφα σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωινή της Ηλείας που αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια

Τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να διαφημίσει ως απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ελέω πανδημίας , η πραγματικότητα έρχεται να το διαψεύσει αποδεικνύοντας μάλιστα ότι πέρα από την ελλιπή προετοιμασία για την νέα αυτή πραγματικότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν δύο Ελλάδες και μαθητές δύο ταχυτήτων! Είναι οι μαθητές ορεινών κυρίως χωριών αλλά και παιδιά αδύναμων οικογενειών που δεν έχουν ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε τάμπλετ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.