ΣΠΑΡΤΗ. Η πορεία του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης εργασίας που είχε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης και τα μέλη του ΔΣ, Γιώργος Μπουφίδης, Παναγιώτης Κούτουλας και άλλοι. Από την πλευρά του υπουργείου, συμμετείχε το στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, Κωνσταντίνα Νίκα.

Ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε στον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Ταγαρά, τη ζωτική σημασία που έχει για την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής, ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και του ζήτησε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επισπευσθεί η πορεία του έργου.

Ο κ. Ταγαράς, δεσμεύθηκε στον Λάκωνα βουλευτή να επισπεύσει την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής μελέτης, η οποία αποτελεί απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα και έθεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, σε ό,τι τους ζητηθεί εκ μέρους του.

Η δήλωση του Αθ. Δαβάκη:

«Ευχαριστώ τον φίλο αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Ταγαρά, για την άμεση ανταπόκρισή του στην πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης και για τη διάθεσή του να βοηθήσει να λυθεί ένα φλέγον θέμα. Το έργο αυτό έχει καθυστερήσει πολύ και έχω βαθιά πεποίθηση ότι είναι η ώρα να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στους τελικούς χρήστες του. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να υλοποιηθεί».