Αλλάζει από το πρωί της Πέμπτης (19/11) το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΕΛΛΑΔΑ. Συγκεκριμένα, σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.


Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20/11) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Meteo: Ενα αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη και την Παρασκευή

Σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Έτσι, από το μεσημέρι θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Οι βροχές που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά σήμερα, θα εξασθενήσουν σταδιακά, αφού το χαμηλό που τις προκαλεί θα κινηθεί νότια προς τις ακτές τις Αφρικής.

Παράλληλα, όμως, ένα άλλο αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου πάνω από το Αιγαίο, όπου και αναμένεται να παραμείνει στροβιλιζόμενο έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Αυτό το χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 5 δημοφιλέστεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία! Είναι μέσα η Πελοπόννησος;

Προχωρά το έργο ηλεκτροφωτισμού στην Πάτρα

Μειωμένη η παραγωγή στο βιολογικό σταφύλι της Κορινθίας