Επίκαιρη Ερώτηση ετοιμάζει ο κ. Αραχωβίτης προς την υπουργό Παιδείας για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων

ΣΠΑΡΤΗ. Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, είχε διαδικτυακή συνάντηση με φοιτητές, μέλη του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων.

Σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη προσωπικού.

Δηλαδή για το ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να διαλέξουν μαθήματα της επιλογής τους, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν τα προτεινόμενα μαθήματα των οδηγών σπουδών και εξαναγκάζονται σε επιλογές ανάγκης, πράγμα το οποίο δημιουργεί προβλήματα και στην καθημερινότητα του εξαμήνου καθώς και στην ολοκλήρωση των σπουδών τους. Πολλοί φοιτητές εγκαταλείπουν τη σχολή τους, καθώς φοβούνται την απαξίωση του πτυχίου τους.

Σε συμφωνία με τους φοιτητές, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε πως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις διδασκόντων (ΠΔ 407/80), καθώς το εξάμηνο τρέχει και πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς κενά.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τους φοιτητές ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου κ. Κατσή για να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων των διδασκόντων.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες, θα κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζοντας τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις καθηγητών για να μην αντιμετωπίσουν οι φοιτητές ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα που υποβαθμίζουν το Τμήμα τους και δημιουργούν πρόβλημα στο μέλλον τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης, «...Δυστυχώς, δεν μπορούμε να διαφημίζουμε τις ενέργειές μας για διεκδίκηση νέου Τμήματος στην πόλη της Σπάρτης ενώ παράλληλα αδιαφορούμε για την ενίσχυση των υφιστάμενων τμημάτων με εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για την πρόοδο και την ανάπτυξη, καθώς οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας».