ΠΑΤΡΑ. Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. δυτικά Πάτρας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πάτρας με προορισμό τους λιμένες Ηγουμενίτσας-Βενετίας, με πενήντα τρία (53) μέλη πληρώματος, εβδομήντα έξι (76) επιβάτες, είκοσι έξι (26) Ι.Χ.Ε οχήματα, τριάντα τέσσερα (34) Φ/Γ οχήματα και τριάντα δύο (32) τρέϊλερ.

Το ''ASTERION II'' κατέπλευσε αυτοδυνάμως στο λιμένα Πάτρας, ενώ οι επιβάτες παραμένουν εντός του πλοίου, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της Ναυτιλιακής Εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ASTERION II'' έως την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.