ΣΠΑΡΤΗ. Σημαντικό έργο στην ύδρευση και την αντιπλημμυρική προστασία εκτελεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Όπως μας ενημερώνουν ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Ηλίας Τρακάκης τα έργα αφορούν δίκτυα ύδρευσης και αντιπλημμυρικά και είχαν προετοιμαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εκτελούνται με ευστοχία για την καλύτερη ποιότητα νερού και προστασία από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα .

Συγκεκριμένα με πόρους 2.000.000€, προ της έκπτωσης, εκτελείται το Αντιπλημμυρικό Έργο για τη θωράκιση της Σπάρτης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Περιλαμβάνει περιοχές που επιβαρύνονται από όμβρια στις οδούς Κύπρου, Πλατανιστά, Αρχιδάμου, Είσοδος πόλης (Χυμοφίξ).

> Κατασκευάζεται νέο Υδραγωγείο στην Τρύπη και γίνεται αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που χρονολογείται από το 1930. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.000.000€ που ξεκινά από τις πηγές Τρύπης και φθάνει έως την δεξαμενή της Σπάρτης. Η ΔΕΥΑΣ θα πετύχει μηδενισμό των απωλειών λόγω παλαιότητας του δικτύου.

> Αντικαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης Αγίας Ειρήνης Σπάρτης (Βάρσοβας). Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000€.

> Ολοκληρώθηκε το έργο δικτύου ύδρευσης στα Καλύβια Σοχάς προϋπολογισμού 330.00€.

> Πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει το έργο βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης Μυστρά προϋπολογισμού 560.000€

Ο Δήμαρχος Σπάρτης επισκέφθηκε τα εργοτάξια και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Μάλιστα όπως αναφέρει είχε την ευκαιρία να θαυμάσει την άριστη τεχνική και ευρηματικότητα των εργολάβων την προπολεμικής Σπάρτης και το έργο ύδρευσης επι δημαρχίας Γκορτσολόγου ενώ διαπίστωσε ότι τα εργοτάξια θα προχωρούσαν πιο γρήγορα αν δεν ανακαλύπτονταν συνεχώς στοιχεία και ευρήματα διαφόρων εποχών με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Τρακάκης τόνισε ότι η αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» δίνει την δυνατότητα για έργα που ήταν απολύτως απαραίτητα στην πόλη, γεγονός που σύντομα θα φανεί και στις προσφερόμενες υπηρεσίες και αγαθά προς τον πολίτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσσήνη: Νέα στοιχεία. Υπήρχε και δεύτερο άτομο στη δολοφονία του 18χρονου Ρομά;

Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου άνδρα στους Μολάους

Κορονοϊός: Η Πελοπόννησος δεν μετρά μόνο κρούσματα αλλά και νεκρούς!