ΗΠΑ. Σε συγχαρητήριες δηλώσεις για την εκλογική νίκη των Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, για τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, αντίστοιχα, προχώρησαν οι ομογενείς Ομοσπονδιακοί Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) και Κρις Πάππας (Chris Pappas).

Ειδικότερα, ο Τζον Σαρμπάνης έκανε λόγο για μια «ιστορική στιγμή για την Αμερική», εκφράζοντας τη σιγουριά ότι ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.

«Σε μια ιστορική στιγμή για την χώρα μας, οι πολίτες της Αμερικής -σε επίπεδα ρεκόρ- ψήφισαν για να εκλέξουν τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις στον Λευκό Οίκο. Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής για τη χώρα μας, αυτή είναι η ομάδα που θα μας ενώσει στη μάχη ενάντια στην Covid-19, θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να παράσχει κρίσιμη βοήθεια σε εκατομμύρια οικογένειες Αμερικανών και μικρές επιχειρήσεις, βάζοντάς μας στον δρόμο μιας σταθερής οικονομικής ανάκαμψης», ανέφερε ο Σαρμπάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν γνωρίζει τον Τζον Σαρμπάνη και την οικογένειά του, καθώς έχει μια πολυετή σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης με τον Πολ Σαρμπάνη (Paul Sarbanes), πρώην Γερουσιαστή και πατέρα του Ομοσπονδιακού Βουλευτή. Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δώσει το παρών στην τελετή μνήμης για την σύζυγο του Πολ Σαρμπάνη, Χριστίνα (Christine Sarbanes), το 2009, μιλώντας με συγκινητικά λόγια τόσο για την ίδια, όσο και τον σύζυγό της.

«Ανυπομονώ να εργαστώ με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Μπάιντεν και την νεοεκλεγείσα Αντιπρόεδρο Χάρις, για να αποκαταστήσουμε την υπόσχεση της Αμερικανικής Δημοκρατίας με την πάταξη της διαφθοράς, την προώθηση μιας κουλτούρας υψηλού ήθους και ευθύνης στην κυβέρνησή μας και την προστασία και επέκταση του ιερού δικαιώματος της ψήφου. Η υποστήριξη των διαχρονικών ειδικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική ατζέντα που περιλαμβάνει τη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τον τερματισμό της αστυνομικής βίας και την προώθηση του σκοπού της φυλετικής δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την παροχή της ευκαιρίας για μια καλά αμειβόμενη δουλειά σε κάθε Αμερικανό, την εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων για την οπλοκατοχή και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος έτσι ώστε κάθε παιδί να μπορεί να πετύχει», αναφέρει ο Σαρμπάνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κρις Πάππας, ο οποίος τόνισε πως μια από τις μεγάλες προτεραιότητες θα είναι η χώρα να ενωθεί ξανά, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται.

«Στέλνω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη νεοεκλεγείσα Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Η χώρα μας χρειάζεται να ενωθεί με έναν κοινό σκοπό, και είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί οι δυο ηγέτες μπορούν να φέρουν τους Αμερικανούς κοντά και να μας ωθήσουν για τα βήματα μπροστά. Υπάρχει κρίσιμη δουλειά μπροστά μας, που περιλαμβάνει τη νίκη απέναντι στην Covid-19 και την επαναφορά της οικονομίας στις ράγες - και όλοι έχουμε έναν ρόλο να διαδραματίσουμε. Αυτή η δουλειά ξεκινάει με το να έρθουμε κοντά ως έθνος και ανυπομονώ να εργαστώ με τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση και τους ηγέτες και στα δυο κόμματα, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις», είπε ο Κρις Πάππας.

Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι οι ομογενείς πολιτικοί επανεξελέγησαν με πειστική διαφορά στις πρόσφατες εκλογές.