Προβληματισμός για το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης...

ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη είναι η πόλη που επί δεκαετίες δεν έχει δει ένα θεμελιώδες έργο υποδομής να αναπτύσσεται στον ιστό της. Σήμερα, το έργο της γέφυρας του Ευρώτα για τη νέα, ανατολική είσοδο της πόλης, εξελίσσεται και διαμορφώνεται. Πρόκειται για το έργο στο οποίο η πόλη έχει στηρίξει ελπίδες πραγματικής οικιστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Όμως, όπως αποκαλύπτεται, το έργο αυτό έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Στη γέφυρα δεν έχει προβλεφθεί πεζοδρόμιο! Δηλαδή σε ένα σύγχρονο έργο που θέλει να συνδέσει τη Σπάρτη με την ΕΟ αλλά και να αποτελέσει δίκτυο «εξόδου» και άξονα διασύνδεσης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται οι πεζοί.

Θα περίμενε κανείς, ένα τέτοιο έργο, πέρα από τις λωρίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, να διαθέτει λωρίδα για ποδήλατα και πεζοδρόμιο για πεζούς. Μάλιστα θα έπρεπε θα διαθέτει και εξώστες ώστε ο πεζός περιπατητής, επισκέπτης, ποδηλάτης να μπορεί να θαυμάσει τον Ευρώτα που θα ρέει (όσο μπορεί) κάτω από την γέφυρα αλλά και την πόλη και τον Ταϋγετο. Μη λησμονούμε ότι πρόκειται για γέφυρα στον ιστορικό ποταμό που γνωρίζει όλη η ανθρωπότητα.

Οι Σπαρτιάτες έτρεφαν την ελπίδα ότι αυτός ο νέος άξονας κίνησης για οχήματα, δίτροχα και πεζούς να έδινε την ευκαιρία ανάπτυξης της πόλης προς τον Ευρώτα. Ότι θα αποτελέσει το κίνητρο για εξωστρέφεια, οικιστική επέκταση, επαναπροσνατολισμό της πόλης και επιτέλους ένα περίπατο για να αγναντεύεις και να θαυμάζεις…

Κάποια κακή μοίρα όμως φαίνεται ότι και αυτή τη φορά θέλει να κρατήσει την Σπάρτη «φυλακισμένη» και οριοθετημένη σε στενά πλαίσια.

Μπορεί να κατανοήσει κανείς ότι για τεχνικούς λόγους - που δεν μπορεί να γνωρίζει κάθε ένας - ο άξονας δρόμου και γέφυρας ίσως δεν μπορεί να είναι μια ευθεία αλλά έχει μικρές αποκλίσεις. Αλλά ποιος μπορεί να κατανοήσει την απουσία πεζοδρομίων;

Η ευθύνη είναι του μελετητή αλλά και όσων έλεγξαν και αποδέχθηκαν μια τέτοια μελέτη. Άραγε κανένα ζεύγος ματιών δεν διέκρινε ότι ένα έργο για την κίνηση και διασύνδεση της πόλης δεν μπορεί να μην έχει διάδρομο για τους πεζούς;

To έργο κατασκευής της γέφυρας και επέκτασης της οδού Λυκούργου είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 € και θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2018. Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της οδό Λυκούργου από το ΚΤΕΛ προς τα ανατολικά και διασύνδεση με την Επαρχιακή οδό Σπάρτης- Γερακίου μέσω της γέφυρας. Η γέφυρα έχει μήκος 250 μέτρα.

Αυτό που φαίνεται και ίσως επιβεβαιώσει κάποιους συγκοινωνιολόγους είναι η λειτουργία του οδικού άξονα με τέτοιον τρόπο κι ένταση που αντί να αποτελεί πύλη και εξόδου ή ανάπτυξης προς την ανατολή θα επιφέρει ακαριαία στην οδό Λυκούργου κυκλοφοριακό φορτίο που δεν αποκλείεται να «φράξει» τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Δεν αποκλείεται δε να παραστεί ανάγκη για την κατασκευή δεύτερου έργου προκειμένου οι πεζοί να αποκτήσουν δίοδο. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με κακό σχεδιασμό και σπατάλη πόρων πάνω και γύρω από ένα έργο που έπρεπε να αποτελέσει τον βατήρα ανάπτυξης της Σπάρτης.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Βερούτης μετά από αυτοψία, τον Σεπτέμβριο 2020, ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα προσθήκης πεζοδρομίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Χριστίνα Ρούτση! Ποια είναι η Πατρινή εκπρόσωπος Τύπου στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας;

Αυτά είναι τα ωραιότερα κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Πελοπόννησο!

Τροχαίο ατύχημα στην ΕΟ των Μολάων

Πλωτό πυροσβεστικό στη μάχη με τη φωτιά φορτηγού πλοίου!