Με νέο εξοπλισμό το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων. Στα 20 εκατ.€ το πρώτο σκέλος της επένδυσης

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Έφτασαν στα Καλάβρυτα οι δύο καινούργιοι χιονοστρωτήρες και άλλα καινούργια πολύτιμα μηχανήματα προϋπολογισμού δαπάνης 1.000.000 ευρώ, για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Είναι τα πρώτα κομμάτια του παζλ της αναβάθμισης, της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο, είχε ξεκινήσει από την την προηγούμενη Δημοτική, Περιφερειακή αρχή, με την προηγούμενη Κυβέρνηση και την Διοίκηση του Χιονοδρομικού και ολοκληρώνεται με τις νυν Διοικήσεις και τις νυν Αυτοδιοικητικές και Κυβερνητικές Αρχές, μετά από έναν αγώνα δρόμου τόσο σε δικαστικές αίθουσες όσο και πολιτικά γραφεία, για την αίσια έκβασή του.

Συγκεκριμένα από σήμερα στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, βρίσκονται:

- Δύο (2) υπερσύγχρονα ρατράκ τελευταίας τεχνολογίας με κύριο στόχο την διατήρηση των πιστών του χιονοδρομικού ως αυτές με το καλύτερο "πάτημα" στην Ελλάδα. (Το ένα διαθέτη και σύστημα βαρούλκου)

-Τρία (3) οχήματα ερπυστριοφόρα για μεταφορά ΑΜΕΑ

-Τέσσερα (4) αυτοκινούμενες φρέζες εκχιονισμού

-Δύο (2) μηχανοκίνητα έλκηθρα χιονιού (snowmobile), To ένα με φορείο διάσωσης

Με τον νέο εξοπλισμό, θα αυξηθούν θεαματικά οι δυνατότητες του κέντρου στην ταχύτητα υλοποίησης ενεργειών για την έγκαιρη προετοιμασία των πιστών.

Στην παραλαβή παραβρέθηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Αλέξης Άγριος και στελέχη του χιονοδρομικού. Την Τετάρτη το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη παραλαβή

Να σημειωθεί ότι καθημερινά διενεργούνται διαβουλεύσεις με τοπικούς και κρατικούς φορείς σε σχέση με τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας που θα ισχύσουν την περίοδο 2020 – 2021. Η καταπολέμηση και αποτροπή εξάπλωσης του Covid-19 αποτελεί για τη νέα διοίκηση την κύρια προτεραιότητα.

Διενεργούνται ήδη οι ετήσιοι έλεγχοι πιστοποίησης των αναβατήρων σε συνεργασία με Ελληνική εταιρεία. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η συντήρηση μεγάλου μέρους των αναβατήρων του Χιονοδρομικού με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά την ερχόμενη περίοδο.

Για την 2η και σημαντικότερη φάση του εκσυγχρονισμού του κέντρου, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την Περιφέρεια για την προετοιμασία την άμεση υλοποίηση της.