ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Ερώτηση κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κυριάκος Βελόπουλος προς τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επειδή όπως αναφέρει η βυθιζόμενη γέφυρα της Ίσθμιας Κορινθίας χρήζει άμεσης επισκευής.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από κατοίκους της Ίσθμιας, στην Κόρινθο, καθώς και από τοπικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου, της 26ης Οκτωβρίου 2020, από τη μια μόνο γέφυρα και με εκ περιτροπής κυκλοφορία των δύο ρευμάτων κινούνται, εδώ και ένα χρόνο, τα αυτοκίνητα στην βυθιζόμενη γέφυρα της Ίσθμιας. Αιτία είναι το γεγονός της προσάραξης ενός πλοίου πάνω στην βυθιζόμενη γέφυρα, τον περασμένο Νοέμβριο, αφού, λόγω βλάβης, η γέφυρα δεν κατέβηκε εντελώς. Παρόλο που έγιναν οι ενδεδειγμένες προσπάθειες, προκειμένου, μέσω διαγωνισμού, να αποκατασταθεί η ανωτέρω βλάβη και να επισκευαστεί η ζημιά, εντούτοις, η κατάσταση παραμένει η ίδια, παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προς επίσπευση των διαδικασιών επισκευής της γέφυρας της ΄Ισθμιας Κορινθίας;»