ΣΠΑΡΤΗ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης κ. Βασίλη Τσαρούχα και τα μέλη του Δ.Σ, Δ. Κριμήτσου και Γ. Αργυρόπουλο, είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τη δύσκολη αυτή περίοδο. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της, έχουν ήδη επηρεάσει, σε μεγάλο βαθμό, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία.

Οι επαγγελματίες ζήτησαν την υποχρεωτική μείωση ενοικίων και την ελάφρυνση -και όχι αναστολή- των ασφαλιστικών τους εισφορών, ενώ ο βουλευτής διαβεβαίωσε τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης, ότι ο ίδιος προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα σταθούν στο πλευρό τους, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα, στηρίζοντας την επιβίωση των ίδιων και της εργασίας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αραχωβίτης, «…χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, γιατί με το δεύτερο lockdown θα βρεθεί σε αδιέξοδο ο κλάδος, μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε θα καταφέρουν να επιβιώσουν, με κίνδυνο οριστικών λουκέτων και χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν».