ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., μετά τη σύλληψη στελέχους του ISIS στην Πελοπόννησο.

Πρόκειται για υπήκοο Τατζικιστάν, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1993. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς κοντά στην Τρίπολη, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», δηλαδή καταζητείτο διεθνώς.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσε με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του σε διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί στην οικογένεια από μη κυβερνητική οργάνωση. Το 2017, ο άνδρας είχε καταγραφεί στη Μόρια της Λέσβου -όπου είχε περάσει από την Τουρκία- και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Ακολούθως, μετέβη στην Τρίπολη.

Σε βάρος του, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα από το Τατζικιστάν. Βάσει του εντάλματος, θεωρείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS.

Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του είναι αδερφή του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και ότι εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν βρίσκεται σε λίστες υπόπτων ελληνικών και διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας για συμμετοχή στον ISIS.

Η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τον 27χρονο να περνά την πόρτα της εισαγγελίας Ναυπλίου το μεσημέρι της Πέμπτης κάτω από δρακόντια μέτρα .

Ειδήσεις σήμερα:

Παραλίγο να έρθουν στα χέρια στο κέντρο της Σπάρτης ! (video)

Κατάκολο: Σκάφος μεταναστών κουβαλούσε καταδιωκόμενους του Ερντογάν