ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το μέτρο της προαιρετικής μείωσης τουλάχιστον κατά 30% ισχύει για όλες τις περιφέρειες που εντάσσονται στην κατηγορία της «επιτήρησης». Αφορά τις επιχειρήσεις με έδρα σε περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο «επιτήρησης» και περιλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ (Αιτωλοακαρνανία, Ανδρος, Αργολίδα, Αρκαδία, Αρτα, Αχαΐα, Γρεβενά, Εύβοια, Ευρυτανία, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ηράκλειο, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Κάλυμνος, Καρδίτσα, Κάρπαθος - Κάσος, Κέα - Κύθνος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λασίθι, Λέσβος, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Πάρος, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σάμος, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χανιά, Χίος).

Οι ιδιοκτήτες
Οι ιδιοκτήτες που θα εισπράξουν ενοίκια τα οποία θα είναι υποχρεωτικά μειωμένα κατά 40% θα μπορούν να συμψηφίσουν το 1/3 της ζημιάς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, το 30% του χαμένου ενοικίου του μηνός Νοεμβρίου θα ληφθεί υπόψη ως επιπλέον ποσό έκπτωσης φόρου και θα αφαιρεθεί κι αυτό από τις τρέχουσες φορολογικές οφειλές τους, δηλαδή από τις δόσεις του φόρου εισοδήματος της φετινής φορολογικής δήλωσης ή του ΕΝΦΙΑ του 2020. Για την κατοχύρωση του επιπλέον αυτού ποσού έκπτωσης φόρου, κάθε εκμισθωτής θα πρέπει να υποβάλει δήλωση απώλειας μισθωμάτων («δήλωση COVID») στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», την οποία έχει θέσει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ στο σύστημα TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/polites/akinita/misthotiria-akiniton.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν συμφωνήσει με τους ενοικιαστές τους στη μείωση του ενοικίου θα κερδίσουν επιστροφή φόρου ίση με το 12% του αρχικού μισθώματος. Για παράδειγμα, για κομμωτήριο με μηνιαίο μίσθωμα 1.000 ευρώ ιδιοκτήτης και ενοικιαστής συμφωνούν στη μείωση του ενοικίου 30%. Το μίσθωμα διαμορφώνεται στα 700 ευρώ. Η απώλεια εισοδήματος για τον ιδιοκτήτη είναι 300 ευρώ αλλά το κράτος τού καλύπτει μέρος της ζημιάς μέσω έκπτωσης φόρου που ανέρχεται στο 12% του αρχικού μισθώματος των 1.000 ευρώ, δηλαδή 120 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο πλήττει ο κορονοϊός την διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο;

Έμμεση αλλά σαφής παραδοχή από την Μενδώνη ότι οι Μυκήνες ήταν απροστάτευτες!

Σκοτώθηκε 85χρονος σε τροχαίο στην Κορώνη Μεσσηνίας

Πόλη «φάντασμα» το Ναύπλιο. Ερήμωσαν τα πάντα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (photos-video)