Κάλεσμα προς τους δημότες για διαμαρτυρία κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης

ΣΠΑΡΤΗ. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας διαμαρτύρεται για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΣ από τον Δήμο Σπάρτης.

Καλεί τους δημότες την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 6 μ.μ. στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν να αποσυρθεί το θέμα των αυξήσεων στο νερό.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «…Είναι πρόκληση σε αυτήν την πραγματικότητα να έρχεται η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει εξοντωτικές αυξήσεις στο νερό τη στιγμή που αυτές οι πενιχρές συντάξεις δεν φτάνουν να ζούμε με αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα στα χωριά που η πλειοψηφία είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το μέσο ποσό για τις νέα κύριες συντάξεις που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 ΕΦΚΑ και Δημοσίου είναι μόλις 607,5 ευρώ μεικτά ενώ η μέση κύρια σύνταξη όλων των υπολοίπων συνταξιούχων ανέρχεται στα 727 ευρώ μεικτά, δηλαδή η κύρια σύνταξη των νέων συνταξιούχων υπολείπεται των «παλιών» κατά εκατό είκοσι ευρώ. Ακόμη χειρότερα είναι για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με 360 – 400 ευρώ μέσον όρο. Οι συνταξιούχοι έχουμε πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία τoυ Covid 19 αφού το 90% και πάνω είναι συνταξιούχοι.

Είναι πρόκληση σε αυτήν την πραγματικότητα να έρχεται η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει εξοντωτικές αυξήσεις στο νερό τη στιγμή που αυτές οι πενιχρές συντάξεις δεν φτάνουν να ζούμε με αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα στα χωριά που η πλειοψηφία είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής. Έχουμε φτάσει στον πάτο. Δεν αντέχουμε άλλα βάρη και αυξήσεις στις πλάτες μας.

Διεκδικούμε :

- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ

- Ουσιαστική μείωση στα τιμολόγια νερού και αποχέτευσης στη Σπάρτη

- Όχι στην εξομοίωση των τοπικών διαμερισμάτων με την πόλη της Σπάρτης

- Διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου σε χαμηλοσυνταξιούχους

- Καμία διακοπή νερού σε συνταξιούχο που αδυνατεί να πληρώσει

- Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε νερό και αποχέτευση

Καλούμε τους συναδέλφους και τους δημότες την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 6 μ.μ. (τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας), στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης για να διαμαρτυρηθούμε. Και να απαιτήσουμε να αποσυρθεί το θέμα των αυξήσεων στο νερό».