Μέτωπο ανάσχεσης του κορονοϊού στον Δήμο Σπάρτης

Μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού31-10-2020 08:55   

«Για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορωνοϊό  ( COVID-19  ) και των συνεπειών της στην υγειονομική κατάσταση της πόλης μας, απαιτείται σύμπραξη Πολιτείας και Πολιτών»


«Η καλύτερη άμυνα είναι ο καθένας να είναι προσεκτικός και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών από μόνος του».


ΣΠΑΡΤΗ. Εκστρατεία ανάσχεσης του επιθετικού κορονοϊού σχεδιάζει ο Δήμος Σπάρτης. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πληροφόρησης του Δήμου Σπάρτης κ.  Θ. Πατσιλίβας « ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Πέτρος Δούκας  συγκάλεσε σε σύσκεψη τους υπεύθυνους Τοπικούς παράγοντες, για να καταγραφούν οι απόψεις τους, να επισημανθεί ότι είμαστε σε εγρήγορση και να ενημερώσουμε τους Δημότες μας για τις ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της επέκτασης του κορωνοϊού».

Δημιουργήθηκε έτσι μια ομάδα συντονισμού των οργάνων του Δήμου, η οποία αποτελείται από τον Επικεφαλής και Γενικό Συντονιστή Αντιδήμαρχο Διοικητικών θεμάτων και Πληροφόρησης   κ. Πατσιλίβα Θεμιστοκλή, την Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου Γεωργία και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων κ. Καρλάυτη Αθανάσιο.

Η συντονιστική ομάδα θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες Κρατικές, Περιφερειακές και Νοσοκομειακές αρχές, τον Ιατρικό σύλλογο και με οποιονδήποτε φορέα μπορεί να συμβάλλει στη γενική προσπάθεια.

Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς θα προκρίνει ακίνητα στα οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν περιστατικά του κορωνοϊού. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή τέτοιων ακινήτων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πατσιλίβας «σε συνεργασία με τις Κρατικές αρχές, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση ελέγχων, ώστε να γνωρίζουμε και να εντοπίζουμε πιο έγκαιρα τυχόν κρούσματα. Παράλληλα η Δημοτική αρχή θα θέσει στη διάθεση του Νοσοκομείου Σπάρτης 200 κιτς, που δώρισε εταιρεία για ελέγχους. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι εργοδότες θα πρέπει να παρακολουθούν τις μετακινήσεις των εποχιακών εργαζομένων. Τα όργανα του Δήμου θα ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων Κρατικών, Περιφερειακών και Νοσοκομειακών αρχών».

Ο κ. Πατσιλίβας καταλήγει λέγοντας ότι σχεδιάζεται εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ