Δείτε τι συμβαίνει ανα νομό.

39 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τριάντα εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 740.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνεται ότι από τα 39 νέα κρούσματα «τα τριάντα περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας, εκ των οποίων δέκα οκτώ είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πέντε περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων δύο είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τρία περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αρκαδίας, εκ των οποίων ένα είναι στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας».

Στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης από τοπικές μονάδες Υγείας του ΕΣΥ και της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις δημοτικές αρχές. Το σύνολο των ιχνηλατήσεων, έως σήμερα, στον Δήμο Ευρώτα είναι 2.900 rapid test και στον Δήμο Μονεμβασίας 450.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται στην Περιφέρειά Πελοποννήσου (5 Νομοί) σε επτακόσιους σαράντα (740) και αναλυτικότερα:

Αργολίδα

Ογδόντα οκτώ (88) + δύο (2) εισαγόμενα: (90) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στον Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια πενήντα δύο (252). Δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου.

Αρκαδία

Σαράντα τρία (43) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα έξι (46). Δύο ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ. Δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

Κορινθία

Διακόσια δέκα τρία (213) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο διακόσια δέκα έξι (216). ‘Ενα περιστατικό καταγράφεται σε Δομή φιλοξενίας

Λακωνία

Δέκα οκτώ (18) + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα εννέα (39) σε εργάτες γης: σύνολο πενήντα οκτώ (58). Τρία ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ. Δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου.

Μεσσηνία

Εκατόν πενήντα οκτώ (158) + δέκα (10) εισαγόμενα: σύνολο εκατόν εξήντα οκτώ (168)

Το 58% άνδρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τετρακόσιοι τριάντα ένας (431) άνδρες και τριακόσιες εννέα γυναίκες (309).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων σαράντα δύο (42) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε πενήντα εννέα (59). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία είναι τα επίσημα από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 29/10/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς Πελοποννήσου και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ξενοδόχοι αγωνιούν για τα μπλόκα στις μετακινίσεις

Η πόντιση του καλωδίου Πελοπόννησος - Κρήτη θα ξεφουσκώσει τους λογαριασμούς ΔΕΗ!

Ξεχωριστά κρασία στην Πελοπόννησο ανέδειξε ο φετινός τρύγος

Αυτοκτόνησε με χάπια 55χρονος Τριπολίτης

Άνεργεοι μένουν εργαζόμενοι του ΟΤΕ Λουτρακίου, θα κλείσουν και τα ΕΛΤΑ