ΕΛΛΑΔΑ. Εφιαλτική μέρα η σημερινή για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, καθώς καλούνται να πληρώσουν ταυτόχρονα πρώτη και δεύτερη δόση ΕΝΦΙΑ, τέταρτη δόση φόρου εισοδήματος, αλλά και ΦΠΑ στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεων.

Οι υποχρεώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις που τρέχουν για πολλούς φορολογούμενους. Με εξαίρεση τους επαγγελματίες των περιοχών που ήταν «κόκκινες» για περισσότερες από 14 ημέρες, αυτή τη φορά δεν θα δοθούν παρατάσεις.


Οι τρεις επιλογές εξόφλησης που δίνει η εφορία.

- 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω πιστωτικής κάρτας,.
Χρήσιμο εργαλείο, για όσους διαθέτουν το απαιτούμενο υπόλοιπο, αλλά δεν διαθέτουν ρευστότητα, ή διαθέτουν ρευστότητα, αλλά προτιμούν να την κρατήσουν για τις δύσκολες μέρες που έρχονται.

- 12 μηνιαίες δόσεις μέσω πάγιας ρύθμισης, με επιτόκιο 5,32%. Οι δόσεις αυτές μπορεί να μην είναι άτοκες, αλλά δεδομένης της 12μηνης διάρκειάς τους η επιβάρυνση δεν είναι σημαντική.

- 24 μηνιαίες δόσεις μέσω πάγιας ρύθμισης, με επιτόκιο 6,82%. Η ρύθμιση επικυρώνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι φορολογούμενοι που χάσουν αυτή την προθεσμία, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση. Βέβαια, οι φορολογούμενοι που επιλέξουν τις 24 δόσεις, θα πρέπει να υπολογίσουν ότι το επόμενο έτος θα πρέπει να εξυπηρετούν ταυτόχρονα τις δόσεις αυτής της χρονιάς αλλά και τις υποχρεώσεις της επόμενης.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ξενοδόχοι αγωνιούν για τα μπλόκα στις μετακινίσεις

Η πόντιση του καλωδίου Πελοπόννησος - Κρήτη θα ξεφουσκώσει τους λογαριασμούς ΔΕΗ!

Ξεχωριστά κρασία στην Πελοπόννησο ανέδειξε ο φετινός τρύγος

Αυτοκτόνησε με χάπια 55χρονος Τριπολίτης