Τα Επιμελητήρια της Πελ/νήσου ζητούν παράταση προγράμματος29-10-2020 10:44   

Ζητείται από τον περιφερειάρχη να εξετάσει την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για το πρόγραμμα «Δημιουργία Θερμοκοιτίδων Νέων Επιχειρήσεων»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.. Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα ζητά την παράταση  της καταληκτικής ημερομηνίας για το πρόγραμμα «Δημιουργία Θερμοκοιτίδων Νέων Επιχειρήσεων».

Σημειώνουμε πως καταληκτική ημερομηνία για ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα έχει οριστεί η 6η Νοεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Επιμελητηριακού Συμβουλίου, μια παράταση  θα έδινε τη δυνατότητα «…να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την προάσπιση και προώθηση του Πελοποννησιακού επιχειρείν».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα,

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου το διάστημα αυτό παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα μέσω της υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας γενικότερα. Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου με ικανοποίηση χαιρετίσαμε τη πρόσκληση (ΠΕΛ 96) του προγράμματος «Δημιουργία θερμοκοιτίδων νέων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας, δίνοντας μοναδική ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες, να στηριχθούν και να μετουσιώσουν τις ιδέες τους και ενδεχομένως τις επιστημονικές τους δεξιότητες σε ρεαλιστικές επενδυτικές κινήσεις. Η αξιοποίηση των τοπικών πόρων και η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειάς μας.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων του προγράμματος έχει οριστεί η 6η Νοεμβρίου 2020. Θεωρούμε ότι λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε και ειδικά σε ένα πολύ τεταμένο οικονομικό κλίμα εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης του κορονωϊου, ο επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται στήριξη όσο ποτέ.  Η αξιοποίηση κάθε επενδυτικού εργαλείου είναι μονόδρομος και θα συμβάλει καταλυτικά στο να αντιστρέψουμε τη  βεβαρυμμένη οικονομική κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια μας.

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα,

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για το πρόγραμμα «Δημιουργία Θερμοκοιτίδων Νέων Επιχειρήσεων», δίνοντας τη δυνατότητα να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την προάσπιση και προώθηση του Πελοποννησιακού επιχειρείν που τόσο έντονα έχει ανάγκη».

Ετικέτες: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ