Ο Δήμος Σπάρτης κάνει συστάσεις για την ασφάλεια των δημοτών27-10-2020 11:13   

Θαν. Καρλαύτης: Κλαδέψτε τα προεξέχοντα κλαδιά των αγροτεμαχίων σας, εκατέρωθεν της οδού Τρύπης- Αγ. Ειρήνης

Δυσχεραίνουν την κίνηση των οχημάτων ασφαλείας και παρεμποδίζουν την ασφαλή  υλοποίηση του έργου ύδρευσης της Σπάρτης που υλοποιεί η ΔΕΥΑΣ στην περιοχή

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης, μέσω ανακοίνωσης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Αθ. Καρλαύτη,  καλεί τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων κατά μήκος του αγροτικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Τρύπη και Αγία Ειρήνη να προβούν άμεσα (εντός 5 ημερών) σε κλάδεμα των προεξεχόντων  κλαδιών,  δένδρων ή θάμνων στον δρόμο.

Με την επικρατούσα αυτή τη στιγμή κατάσταση εκατέρωθεν του δρόμου, δυσχεραίνεται η κίνηση των οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικών, μηχανημάτων έργου, κλπ) και παρεμποδίζεται η ευχερής υλοποίηση του έργου ύδρευσης της Σπάρτης που υλοποιεί η ΔΕΥΑΣ στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αντιδημάρχου:

«Καλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων κατά μήκος του Αγροτικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Τρύπης και Αγίας Ειρήνης να προβούν άμεσα (εντός 5 ημερών) σε κλάδεμα των προεξέχοντων στον αγροτικό δρόμο κλαδιών δένδρων ή θάμνων διότι δυσχεραίνεται η κίνηση των οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικών, μηχανημάτων έργου, κλπ) και επιπρόσθετα παρεμποδίζεται η ευχερής υλοποίηση του έργου ύδρευσης της Σπάρτης που υλοποιεί η ΔΕΥΑΣ στην περιοχή.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 1/2008 Αγρονομικής διάταξης (ΦΕΚ 1691 Β΄2008) “Απαγορεύεται να αφήνονται προεξέχοντα προς οδούς κοινής χρήσεως κλαδιά δένδρων, θάμνοι ή άλλα αντικείμενα που εμποδίζουν τη διέλευση”.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 22.5 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου (ΑΔΣ 71/2016 ΑΔΑ: 7ΕΨ7Ω1Ν-Τ2Ξ και ΑΔΣ 245/2016 ΑΔΑ:

79ΚΗΩ1Ν-9ΕΨ): “δεν επιτρέπεται να προεξέχουν προς οδούς κοινής χρήσης από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα κλαδιά δέντρων, θάμνοι κ.λπ. … τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία … οχημάτων… Οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν να τα κλαδεύουν έγκαιρα. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος μπορεί να προβεί σε κοπή κλαδιών που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των … οχημάτων…”.

Τα ανωτέρω συνιστούν παραβάσεις της Αγρονομικής νομοθεσίας και του Κανονισμού του Δήμου, και επισύρουν συγκεκριμένες ποινές και πρόστιμα.

Προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας προκειμένου να καθαριστεί η οδός από προεξέχοντα κλαδιά».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ