Αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΣΠΑΡΤΗ. Η ομάδα πολιτών «Σπαρτιάτης Πολίτης» διοργανώνει εποχούμενη πορεία, την Τετάρτη, 28/10/2020 στην πόλη της Σπάρτης.

Όπως ενημερώνουν, «…με την σκέψη μας στραμμένη στους αγωνιστές του ’40 και στη θυσία τους προκειμένου εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συμμετάσχουμε σε μια πορεία διαφορετική, λόγω της πανδημίας του COVID-19».

Η ομάδα των πολιτών αναφέρει πως η συγκέντρωση των οχημάτων θα γίνει στην περιοχή του παλαιού ΧΥΜΟΦΙΧ στις 11 το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα οχήματα είναι: Ορθίας Αρτέμιδος – Πλαταιών (Πανεπιστήμιο) – Κων/νου Παλαιολόγου – αναστροφή στο Άγαλμα του Λεωνίδα – Θερμοπυλών – ολιγόλεπτη στάση για κατάθεση στεφάνου στο κενοτάφιο του Λεωνίδα - Λυσάνδρου – Λυκούργου – στάση στο ύψος της πλατείας για ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου – τερματισμός από την Λυκούργου μετά το ύψος της Πυροσβεστικής.

Και καταλήγει:

«Την πορεία θα συνοδεύουν οχήματα της αστυνομίας, ενώ σε επιφυλακή θα είναι η πυροσβεστική υπηρεσία και το νοσοκομείο Σπάρτης τους οποίους εκ των προτέρων ευχαριστούμε.

Παρακαλούμε τους οδηγούς των μοτοσυκλετών να φορούν κράνος και όλους βεβαίως να τηρούν τα μέτρα υγιεινής με δύο άτομα ανά όχημα, εκτός και αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ανεμίζοντας τις Ελληνικές σημαίες συντεταγμένα και πειθαρχημένα συμμετέχουμε».