• Έκαψαν αυτοκίνητο και λάστιχα στην Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου διακόπτοντας την κυκλοφορία
  • Ζητούν από τον Δήμο Σπάρτης άδειες λαϊκής αγοράς και από τον Εισαγγελέα δικαιοσύνη!

ΣΠΑΡΤΗ. Με πρωτόγνωρη για την περιοχή θρασύτητα Ρομά στην περιοχή των Αμυκλών Σπάρτης δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια όταν «έκοψαν» την κυκλοφορία στην Ε.Ο. με φωτιές και εμπόδια. Πρόκειται για τη «γειτονιά» των Ρομά στην οποία προ ημερών έγινε το επεισόδιο με τους δύο αντιδημάρχους Σπάρτης οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από τους Ρομά με αφορμή την μη παροχή άδειών Λαϊκής Αγοράς.

Σήμερα γύρω στις 17:00 έκλεισαν την Εθνική Οδό Σπάρτης – Γυθείου ανατρέποντας ένα παλαιό αυτοκίνητο και βάζοντας φωτιά σε ελαστικά οχημάτων. Αυτόματα διεκόπη η κυκλοφορία ενώ οι Αστυνομικές και Πυροσβεστικές αρχές κράτησαν απόσταση, επιτηρώντας την κατάσταση. Ο δρόμος μετά τις 21:00 άνοιξε.

Οι Ρομά απαιτούν να αλλάξει το κατηγορητήριο για ομόφυλό τους διότι όπως καταγγέλλουν μπορεί να κτύπησε τους αντιδημάρχους αλλά δεν τους οδήγησε με την βία πουθενά. Εξηγούν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του δρόμου και απειλούν ότι αν δεν εισακουστούν μπορεί να πάρουν ακόμα και τα όπλα που διαθέτουν…

Η Αστυνομία με χαρακτηριστική ψυχραιμία φρόντισε να ρυθμίσει την κυκλοφορία των οχημάτων και να τηρήσει απόσταση ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ και καθ΄ όσον οι Ρομά βρίσκονταν στην Ε.Ο. καταγγέλλουν ότι κάποιοι «μπαλαμοί» έβαλαν φωτιά σε καταυλισμό, καταγγελία που πρέπει να διερευνηθεί για την ορθότητά της.

Ειδήσεις σήμερα:

28η Οκτωβρίου: Ο καιρός φοράει χλαίνη

Ηλεία: Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς

Κύθηρα: Καταδικάστηκαν ισόβια ενώ το θύμα τους... ζει!

Έκρηξη κρουσμάτων στη Πελοπόννησο! Έφτασαν τα 42!

Έκοψαν στα δύο την Ε.Ο. Ζητούν την απελευθέρωση του Ρομά που κτύπησε τους δύο αντιδημάρχους Σπάρτης!

Aυτοκτονία! Ένας πυροβολισμός συγκλόνισε το κοσμικό Λουτράκι