ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Με κάλυψη την εταιρεία τροφοδοσίας πραγματοποιήσουμε μετακινήσεις λαθρομεταναστών σε νησιά και Πελοπόννησο.

Πρόκειται για υπάλληλο Κορινθιακής εταιρείας που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στη Σάμο, ο οποίος, εν αγνοία της ετιαρείας που εργαζόταν, μετέφερε λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα, όπως αποκαλύπτει έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας που περιγράφει την σύλληψή τους σε φορτηγό της εταιρείας μέσα στον θάλαμο ψύξης των τροφίμων!

Συγκεκριμένα, στη Σάμο, φορτηγό αυτοκίνητο της συγκεκριμένης εταιρείας κατασχέθηκε, καθώς μετέφερε μετανάστες, έχοντάς τους επιβιβάσει στο πλοίο της γραμμής, όπου και συνελήφθησαν σε αιφνιδιαστικό δειγματοληπτικό έλεγχο!

Ο υπάλληλος της εταιρείας, εχοντας πρόσβαση σε όλες τις δομές φιλοξενίας λόγω της ανάληψης της τροφοδοσίας από την εταιρεία του, φέρεται να έχει μεταφέρει άγνωστο αριθμό, μέχρι σήμερα, μεταναστών από την Σάμο (ελέγχεται και η διακίνηση σε άλλα νησιά) μέσα στα φορτηγά τροφοδοσίας. Σύμφωνα με όσα ανακάλυψε η Ασφάλεια, ο οδηγός φέρεται να απενεργοποιούσε το σύστημα ψύξης και τους μετέφερε μέσα στον θάλαμο του ψυγείου.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ο Αλβανός οδηγός είχε «φορτώσει» στον θάλαμο ψύξης, έναν Αφγανό και έναν Σύριο, τους οποίους μετέφερε από την Σάμο στην Ελλάδα.

Η θέση της εταιρείας: «Ένας Αλβανός οδηγός μας, εν αγνοία μας, μετέφερε με το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της επιχειρήσεώς μας, δύο αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, παράνομη πράξη για την οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή»!

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος απολύθηκε μόλις έγινε γνωστή η δράση του, ενώ τονίζεται ότι έπειτα από ενδελεχή έρευνα που διεξήχθη, αποδείχθηκε ότι η εταιρεία δεν εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Εγκληματική παράλειψη σε ξενοδοχείο της Μάνης. 7χρονος με έγκαυμα στον οισοφάγο αφού ήπιε απορρυπαντικό!

Αμείωτο το πλήγμα του covid-19 με 25 νέα κρούσματα στην Πελοπόννησο

Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον covid-19 στη Λακωνία!

Δείτε ποια αυτοκίνητα θα περνούν ΚΤΕΟ κάθε χρόνο!

Πρωτοφανής υπόθεση εκφοβισμού νοσηλεύτριας εξέτασε η εισαγγελέας Πατρών

Τον απείλησαν, τον λήστεψαν και του πήραν ακόμα και τις σοκολάτες…