Σκλαβωμένο από μια δυσανάλογη, ιδιαίτερη και άλογη ισοψηφία.

ΣΠΑΡΤΗ. Ακόμα ένα κρούσμα βιαιότητας, μια πρόκληση στην κοινή λογική. Μια χαρακτηριστική σκηνή που τείνει να γίνει καθημερινότητα στις Αμύκλες Σπάρτης. Δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου βρίσκονται σε μια από τις «γειτονιές» Ρομά των Αμυκλών. Προφανώς διεκπεραιώνουν κάποια εργασία ή υποχρέωσή τους. Ωστόσο γίνονται δέκτες βίαιης συμπεριφοράς από Ρομά που δηλώνουν αγανακτισμένοι και εξαπατημένοι. Δεν θέλει πολύ προσπάθεια και οι δύο αντιδήμαρχοί δέχονται επίθεση χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Λίγο αργότερα κινητοποιείται η Αστυνομία για να προβεί σε συλλήψεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος που κινείται στις Αμύκλες αντιμετωπίζει την βίαιη συμπεριφορά των Ρομά. Κλοπές, διαρρήξεις, δολιοφθορές, εκφοβισμοί, πλήγματα κατά παντός και με κάθε μέσο, είναι πλέον συνηθισμένα φαινόμενα που έχουν καταστήσει τις Αμύκλες, το γνωστό στους παλαιότερους «Σκλαβοχώρι», τόπο ανασφάλειας και παρακμής.

Αυτή τη φορά τα φερόμενα ως θύματα είναι αξιωματούχοι και ίσως γι’ αυτό το θέμα να λαμβάνει μεγαλύτερη δημοσιότητα. Τι γίνεται όμως σε καθημερινή βάση όταν Ρομά κλέβουν το βιός, καταστρέφουν περιουσίες, καίνε περιβόλια, κλέβουν ρεύμα και νερό, απειλούν, πυροβολούν γλεντώντας, πετούν πέτρες σε οχήματα, καταστρέφουν δημόσιους χώρους, εκβιάζουν για κλοπιμαία, ρυπαίνουν και υποβαθμίζουν περιοχές με απορρίμματα και όχι μόνον, οδηγούν επικίνδυνα..;

Απ ότι φαίνεται ούτε οι τοπικές αλλά ούτε και οι κεντρικές αρχές είναι διατεθειμένες να δώσουν λύση και να επιβάλουν τον νόμο. Έτσι παρακμάζει το χωριό, υποστέλλεται η σημαία της τάξης, οι πολίτες νιώθουν την υποχρέωση να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και το κακό δεν θα αργήσει να έρθει, όπως και στη Μεσσήνη.

Από την άλλη πλευρά οι Ρομά πληθαίνουν, δεν εργάζονται όπως κάποτε στη γη, αναζητούν άδειες πωλητών στις λαϊκές, οι νεαροί αναζητούν εύκολο κέρδος και οι καταυλισμοί αρχίζουν να έχουν τα χαρακτηριστικά γκέτο.

Αποθρασσυμένοι, αρκατοί απο αυτούς, απο την εκμετάλλευση γεγονότων όπως αυτό στη Μεσσήνη είναι πλέον επικίνδυνοι διότι δεν μπορούν να ελέγξουν συμπεριφορές και πράξεις.

Οι Αμυκλιώτες ετεροδημότες πλέον δεν επιστρέφουν στο χωριό τους, ιδιοκτήτες ακινήτων τα εγκαταλείπουν αν γειτνιάζουν με καταυλισμούς και αυτό το κακό παρατηρείται και σε άλλα χωριά της Σπάρτης.

Όποτε κάποιος όρθωσε ανάστημα ή σήκωσε φωνή για να καταγγείλει την κατάσταση είτε κλήθηκε για εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, είτε υποχρεώθηκε να ζητήσει συγνώμη γιατί έθιξε τους δράστες.

Η κατάσταση έγινε πλέον γόρδιος δεσμός που πρέπει να κοπεί αφού η λύση του δεν είναι το ατού ούτε των σοφών, ούτε των κυβερνητών αυτού του τόπου.

Φωτογραφία απο επεισόδια στην Αργολίδα

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσσηνία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε 56χρονη γυναίκα

Πάτρα: Έπεσε με το μηχανάκι στις γραμμές την ώρα που ερχόταν ο Προαστιακός (photos)

Δήμος Σπάρτης: «Ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κακοποίησε δύο αντιδημάρχους»

Θετικοί στον κορονοϊό ιερέας και η οικογένειά του στην Ηλεία

Εδάρησαν αντιδήμαρχοι της Σπάρτης σε καταυλισμό Ρομά