ΛΑΚΩΝΙΑ. Μία υπόθεση που πέρυσι είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αναμένεται εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και δεν είναι άλλη από αυτή της σεξουαλικής κακοποίησης μίας 12χρονης από 56χρονο ιερέα σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Βαριές κατηγορίες, σύμφωνα με το βούλευμα, αντιμετωπίζει και ο παππούς του κοριτσιού.

Στην αποκάλυψη της υπόθεσης ενεργός είναι ο ρόλος του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, είχε απευθυνθεί εκεί από τον Απρίλιο του 2018.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και συντάραξε το σύνολο της κοινωνίας, καθώς ο ιερέας φέρεται να κακοποιούσε το κορίτσι από τα 9 του χρόνια.
Ο 56χρονος ιερέας, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, τα τελευταία χρόνια συζούσε με αλλοδαπή γυναίκα και μητέρα του 12χρονου κοριτσιού.

Το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας την κακοποίηση, απευθύνθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα.

Από την ημέρα της προφυλάκισής του ο κατηγορούμενος ιερέας κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, ενώ από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης έχει τεθεί σε αργία.