Παρουσιάστηκε στο ετήσιο opening event του διεθνούς οργανισμού επιχειρηματικότητας

Πολιτιστικό δρώμενο από τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποκλειστικά για τα μέλη του ΕΟ Greece

ΕΛΛΑΔΑ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, το ετήσιο opening event του EO Greece, μέλους του παγκόσμιου δικτύου επιχειρηματικότητας Entrepreneurs’ Organization (ΕΟ). Στο opening event, που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά λόγω της πανδημίας COVID-19, έδωσαν το παρών όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες-μέλη του οργανισμού. Άλλωστε, η εφετινή εκδήλωση ήταν ξεχωριστή, καθώς σηματοδότησε τη νέα εποχή του EO, με την παρουσίαση του νέου οράματος του διεθνούς οργανισμού, ενώ επιφύλασσε και μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία για τα μέλη του, με μια ειδική παρουσίαση της επιτυχημένης παράστασης «Μαθήματα Πολέμου», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το νέο όραμα και η στρατηγική του ΕΟ

Το νέο όραμα του παγκόσμιου δικτύου επιχειρηματικότητας, με την ονομασία EO 4.0, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον οργανισμό. Κατά την παρουσίαση του νέου οράματος, ο Ιάκωβος Δρακούλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟ Greece, τόνισε ότι το ΕΟ 4.0 είναι ένας οδικός χάρτης για το μέλλον του οργανισμού, που επανακαθορίζει τη σχέση με τα μέλη του, την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του οράματος ΕΟ 4.0, τα μέλη του οργανισμού τοποθετούνται στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητας του, ενώ σκοπός του ΕΟ είναι να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους και να πραγματοποιήσουν τις προοπτικές τους. Σε αυτή τη βάση, η αλληλεπίδραση των μελών, μέσω των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των υποδομών του EO, αποτελεί ένα όχημα συλλογικής προστιθέμενης αξίας, μάθησης, προσωπικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης και επιτυχίας.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν, οι δύο βασικές στρατηγικές προτεραιότητες του EO για την επόμενη πενταετία. Ο πρώτος στρατηγικός πυλώνας είναι η δημιουργία αξίας για τα μέλη του ΕΟ, με βάση την κατανόηση των διαρκώς εξελισσόμενων και εξατομικευμένων αναγκών των επιχειρηματιών και την προώθηση καινοτομιών που θα οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες. δεύτερη στρατηγική προτεραιότητα είναι η επίτευξη λειτουργικής αριστείας, με τη στενή συνεργασία και εμπλοκή των μελών του ΕΟ, καθώς και μέσω συνεργειών που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία.

Μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού για τα μέλη του ΕΟ Greece

Το εφετινό ΕΟ opening event επεφύλασσε και μια ξεχωριστή εμπειρία για τα μέλη του οργανισμού. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έγραψε αποκλειστικά για το EO Greece ένα νέο κεφάλαιο/συνέχεια της sold-out παράστασής του «Μαθήματα Πολέμου», που βασίστηκε σε ιστορικά κείμενα, με θέματα σχετικά με την πανδημία και την απώλεια. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε ζωντανά, σε στούντιο, και προβλήθηκε μέσω live streaming, κατά τη διάρκεια του EO opening event.

Μέσω αυτού του πολιτιστικού δρώμενου, στόχος ήταν να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα, καθ’ όλη την ιστορία της, έχει αντιμετωπίσει ξανά καταστάσεις που προκάλεσαν ανασφάλεια και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Το συμπέρασμα για τα μέλη του ΕΟ Greece ήταν πώς μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με οδηγό και το παρελθόν, αλλά και με αισιοδοξία, καθώς «αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που μας συμβαίνει, αλλά πώς αντιδράμε σε αυτό», κατά τη φιλοσοφική ρήση του Επίκτητου.

Σχετικά με τον οργανισμό Entrepreneurs’ Organization

Ο οργανισμός Entrepreneurs’ Organization (ΕΟ) είναι ένα διεθνές δίκτυο επιχειρηματικότητας, που αποτελείται από περισσότερα από 14.000 μέλη, σε 61 χώρες ανά τον κόσμο. Σκοπός του ΕΟ είναι να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν τις προοπτικές τους, μέσω της δύναμης της αλληλεπίδρασης, των κοινών εμπειριών, της συνεργατικής μάθησης και της πρόσβασης σε κορυφαίους ειδικούς. Από το 1987, το ΕΟ συμβάλλει στην προσωπική και επιχειρηματική ανάπτυξη των μελών του, μέσω σειράς πρωτοβουλιών και καινοτομιών. Το ΕΟ Greece, αποτελεί το ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου οργανισμού. Διαθέτει 63 επιχειρηματίες-μέλη, με δραστηριότητα σε διάφορους κλάδους της αγοράς. Οι επιχειρήσεις των μελών του ΕΟ Greece έχουν συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 700 εκατ. δολαρίων και απασχολούν σχεδόν 9.500 εργαζόμενους.