ΕΛΛΑΔΑ. Με αρκετό κρύο ξεκινά η εβδομάδα και καιρό βορείου ρεύματος, που σημαίνει ότι τα ανατολικά θα δεχθούν μεγάλα ύψη βροχής. Δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ενώ προς το τέλος της εβδομάδας περιμένουμε και πάλι άνοδο του υδραργύρου και υποχώρηση των βοριάδων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Αποτέλεσμα της παρουσίας αυτού του χαμηλού θα είναι η επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα.

Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο το διήμερο Τρίτη 20/10 και Τετάρτη 21/10 θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι κατά τη διάρκεια της Τρίτης 20/10 θα πνέουν με εντάσεις έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η ψυχρή εισβολή θα διαρκέσει για μόλις δύο ημέρες, ενώ από την Τετάρτη και μετά ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο. Μάλιστα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου η τάση του καιρού προβλέπει μέχρι και 30άρια!