ΣΚΑΛΑ. Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 15/10 με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, παρουσίασε την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος, η οποία περιλαμβάνει δράσεις για να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρόταση που κατατέθηκε περιλαμβάνει:

  • Την αποκατάσταση της βατότητας του φαραγγιού του Βρονταμά καθώς και τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την καθοδήγηση του επισκέπτη και ξενάγηση σε όλο το φαράγγι
  • Τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του ξενώνα Γερακίου για την πραγματοποίηση θερινού σχολείου Βυζαντινών μελετών
  • Τη δημιουργία ψηφιακής αναπαράστασης του Oλοκαυτώματος του Παλαιομανάστηρου
  • Τη δημιουργία Μουσείου Αγροτικής Οικονομίας στην Σκάλα Λακωνίας

Επιπρόσθετα κατατέθηκε και στηρίχτηκε η πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακίου που αφορά στη δημιουργία Πολυχώρου υφαντικής και άλλων δράσεων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της εικόνας του οικισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ευρώτα, «…Στόχος των προτάσεων μας είναι να δείξουμε το σεβασμό μας στην ιστορία μας, να αναδείξουμε το παρόν και το μέλλον μας ως αγροτική κοινωνία, να αναπτύξουμε υποδομές για τον εμπλουτισμό του τουριστικού ενδιαφέροντος και να προβάλουμε το φυσικό προστατευόμενο περιβάλλον της περιοχής μας».