ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η επικοινωνία των αιρετών δεν είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση τους. Η προβολή τους δεν είναι υποχρέωσή αλλά δικαίωμά τους. Ας ξεχωρίσουν ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις τους …

Με μάσκα…

Σε αδυναμία βρίσκεται η 6η ΥΠΕ να παρέχει πληροφορίες σε δημοσιογράφους σχετικά με τον αριθμό κλινών ΜΕΘ στην Πελοπόννησο. Την ώρα που ο κορονοϊός επελαύνει κι ενώ οι πληροφορίες για κορεσμό των ΜΕΘ πληθαίνουν, η 6η ΥΠΕ αρνείται να δώσει πληροφορίες για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ.

Με κάσκα…

Επί 3 ημέρες δημοσιογράφος προσπαθεί να ανταλλάξει πληροφορίες με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών και προσφύγων στο Sparta Inn στο κέντρο της Σπάρτης. Αδύνατον. Το πρόγραμμά του «βεβαρημένο». Έτσι δεν μπορεί να δοθεί πληροφορία στους πολίτες που ρωτούν αν θα συνεχιστεί η λειτουργία της δομής και αν είναι δομή διερχόμενων αφού απ’ ότι αναφέρουν άλλοι φεύγουν και άλλοι έρχονται με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Με φόρα…

Πλήθος κόσμου στο γραφείο δημάρχου Σπάρτης αλλά δύσκολα θα βρεθεί αυτός που απαντήσει σε τηλέφωνο δημοσιογράφου ακόμα και για τα πιο ανώδυνα, ανεπαίσθητα και ειρηνικά…

Με ανηφόρα…

Σε κάθε εκλογική περιφέρεια (κάθε νομό) λειτουργούν κατά μέσο όρο 10 γραφεία τύπου. Δηλαδή κατά προσέγγιση 20 με 25 άτομα ασχολούνται με την επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Μάλλον είναι αρκετά σε κάθε νομό για να περάσουν από σεμινάριο… Γεμίζουν λεωφορείο!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr