ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Άνοιξε αυλαία η έκθεση του Δήμου Καλαμάτας. Το πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με έργα των Γύζη, Λύτρα, Πανταζή, Παρθένη, Ροϊλού, Καραβία, Μαλέα, Ιθακήσιου, Κόντογλου, Μπουζιάνη, Σπυρόπουλου, Διαμαντόπουλου, Γουναρόπουλου, Μαυροΐδη, Τσίγκου, Μυταρά, Μπότσογλου από την εμβληματική συλλογή των Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου “ξεδιπλώνεται” για πρώτη φορά προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού σε μια σπουδαία έκθεση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Η έκθεση «Αριστουργήματα ζωγραφικής από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας» ξεκίνησε την Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου σε επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά. Για δύο εβδομάδες, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενεί τους πολύτιμους πίνακες κορυφαίων και διακεκριμένων ζωγράφων, από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα με “πυρήνα”της συλλογής του Τελλογλείου Ιδρύματος έργα της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου, σημαντικών ανανεωτών της νεοελληνικής ζωγραφικής των αρχών του 20ού αιώνα, μεγάλων εκπροσώπων της Γενιάς του ’30, καλλιτεχνών της αφαίρεσης και του σουρεαλισμού, έως εκείνων που ακολούθησαν νεωτεριστικά ρεύματα και τάσεις της σύγχρονης τέχνης. Αριστουργηματικά έργα, δημιουργών που εκπροσωπούν όλες τις περιόδους της εξέλιξης της ελληνικής ζωγραφικής:

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ και Προέδρος του Τελλογλείου Ιδρύματος Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, οι βουλευτές Μ.Χρυσομάλλης και Π.Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Στ. Αναστασόπουλος και Αννα Καλογεροπούλου, ο γραμματέας. της ΚΕΔΕ Δημήτρης. Καφαντάρης, δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας και ο πρ.Δήμαρχος Γ. Κουτσούλης.

Διάρκεια έκθεσης: 11-25 Οκτωβρίου 2020

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Καθημερινά 9π.μ. – 9 μ.μ., Μέγαρο Χορού Καλαμάτας