ΜΟΛΑΟΙ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρθηκε η κόντρα του Δημάρχου Μονεμβάσιας κ. Ηρακλή Τριχείλη και του επικεφαλής τής μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, κ. Παν. Νικολινάκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Π. Νικολινάκος, σε ανάρτησή του κατηγόρησε τον κ. Τριχείλη για ανευθυνότητα ανικανότητα και καιροσκοπισμό. Με ψυχραιμία απάντησε ο Δήμαρχος.

Αναλυτικά, ο κ. Νικολινάκος, αναφέρει:

«Ο δήμαρχος, όπως σε κάθε πτυχή της πολιτικής του δραστηριότητας, συνεπής με τον εαυτό του, επέλεξε και τούτη τη δύσκολη ώρα και στον τομέα της δημόσιας υγείας, να διαχειριστεί επικοινωνιακά και μόνο το θέμα, με αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις του ιδίου και των παπαγαλακίων του περιβάλλοντός του.

Αυτό σε συνδυασμό με την παντελή αδιαφορία του για την ουσία του πράγματος και τη γνωστή ανικανότητά τους κάνει το πράγμα από ανησυχητικό μέχρι επικίνδυνο.

1) Στην ανακοίνωσή του που διοχέτευσε σε όλα τα μέσα, μετά τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην περιοχή της Σκάλας, με το γνωστό του ύφος, διατάσει τους προέδρους των Κοινοτήτων να απογράψουν όλους του αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους πολίτες να μην νοικιάζουν τα σπίτια τους και να μη παίρνουν αυτούς του εργάτες στη δουλειά, όπως διατάσει και την αστυνομία να ελέγχει την κατάσταση. Τον ρωτάμε ευθέως λοιπόν, έστειλε κάποια εντολή στην αστυνομία ή κάποιο έγγραφο ή μας κοροϊδεύει; Γιατί όπως γνωρίζουμε η αστυνομία παίρνει εντολές μόνο από τη διοίκηση και το Υπουργείο. Μόνο «συνεργασία» θα μπορούσε να έχει με το αστυνομικό τμήμα, λέξη που φυσικά ο κύριος δήμαρχος αγνοεί. Βέβαια δεν αναφέρει καμία πρωτοβουλία που προτίθεται να πάρει ο Δήμος και ο ίδιος.

2) Στη συνέχεια τόσο εκείνος όσο και κάποιοι παρατρεχάμενοί του, αυτοαποθεώνονται με αναρτήσεις και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι «κοπίασαν» αφού έκαναν όπως λένε μια επιστολή και πήραν ένα τηλέφωνο τους αρμοδίους στην πολιτική προστασία και «κατόπιν ενεργειών τους» έγιναν έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας σε αρκετούς εργάτες γης που έρχονται για το μάζεμα των ελιών.

Σας ενημερώνω σχετικά λοιπόν, αφού γνωρίζω από πρώτο χέρι, υπηρετώντας και στο νοσοκομείο Μολάων, ότι εάν η διοίκηση του νοσοκομείου Μολάων δεν είχε τόσο καίρια, επίμονη και εν τέλει αποτελεσματική διαχείριση των δύο πρώτων θετικών κρουσμάτων (επί 36 ώρες προσπαθούσε να κινητοποιήσει τον ΕΟΔΥ για την υγειονομική βόμβα στην περιοχή και τελικά τα κατάφερε), η διασπορά της νόσου θα έπαιρνε ασύλληπτα μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή.

Όμως δημιουργούνται και πάρα πολλά ερωτήματα:

- Γιατί ο δήμαρχος, όπως και κανείς από το Δήμο δεν πήγε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γλυκόβρυση για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία ήταν παρούσα όλη η ηγεσία του Υπουργείου και των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, ενώ την επόμενη ημέρα τόσο ο ίδιος όσο και οι ακόλουθοί του αποθέωναν τον εαυτό τους διότι πήραν τηλέφωνο και έκαναν μια επιστολή;

- Γιατί τόσο καιρό δεν έχει συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο της πολιτικής προστασίας του Δήμου για να εισηγηθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

- Γιατί δεν έχει συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για το κορυφαίο αυτό ζήτημα της δημόσιας υγείας;

- Γιατί ενώ αρχικά έσπευσε ο δήμαρχος να ανακοινώσει ότι στους πρώτους ελέγχους δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα, στην συνέχεια και με την ύπαρξη κάποιων κρουσμάτων, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση εκ μέρους του Δήμου, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας;

- Γιατί παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν τόσο καιρό ο δήμαρχος, δεν φρόντισε να έχει διαμορφώσει κατάλληλο χώρο για την υποδοχή και τη φιλοξενία με ανθρώπινες συνθήκες, τυχόν κρουσμάτων;

- Γιατί ο δήμαρχος είχε επί πέντε ημέρες «φυλακισμένο» έναν αλλοδαπό σε ένα καλύβι, που δεν είχε σκεπή, ούτε νερό, ούτε τουαλέτα, σε συνθήκες που δεν επιτρέπονται ούτε για τα ζώα; Φυσικά είμαστε υποχρεωμένοι αυτό να το καταγγείλουμε αρμοδίως. Δε γνωρίζουμε εάν αληθεύει η πληροφορία ότι ο άνθρωπος αυτός έφυγε κάποια στιγμή από το χώρο που ήταν περιορισμένος και επισκέφθηκε το νοσοκομείο.!!!!

- Με εντολή τίνος, βάσει ποιων αποφάσεων και για ποιο λόγο στήθηκε από το Δήμο στα κρυφά, ένα κοντέινερ στον κάμπο και για ποιο σκοπό;

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την απανθρωπιά τους και την ανησυχία μας για την ανευθυνότητα και την ανικανότητά τους…».

Από την πλευρά του ο κ. Τριχείλης σημείωσε:

«Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Νικολινάκου για την φιλοξενία από το Δήμο σε καραντίνα , του αλλοδαπού εργάτη γης , ο οποίος διέμεινε το χρονικό διάστημα που απαιτείτο μέχρι να γίνουν τα δυο ιατρικά τέστ σε κοντέινερ , τύπου τροχοβίλα , διαστάσεων 10 μέτρα επι 10 μέτρα , με δυο μεγάλα δωμάτια και τουαλέτα , το οποίο συνδέθηκε με παροχή νερού και ηλεκτρικό ρεύμα .

Σημειώνουμε ότι το κοντέινερ έχει χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα διδασκαλίας σε σχολείο του Δήμου . Όσον αφορά την διαμονή του ο Δήμος του εξασφάλισε διατροφή από ομοεθνή του μάγειρα αφού ο εργάτης αρνήθηκε επανειλημμένα την διατροφή του με φαγητά της περιοχής μας .

Ο αλλοδαπός εργάτης έμεινε όσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε ώσπου να γίνει το δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό οπότε πήγε για εργασία σε ιδιώτες .

Ο ανωτέρω εργάτης δεν ήταν φορέας του ιού αλλά είχε συνταξιδέψει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με φορέα του ιού και έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα για ορισμένο χρονικό διάστημα».