«Η σπέκουλα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο!»

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Για «υποκρισία και σπέκουλα» κατηγόρησε την κυβέρνηση στο θέμα του Ποινικού Κώδικα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο «Mega TV» και πρόσθεσε: «Φτάσαμε στο σημείο ο Άδωνις Γεωργιάδης να κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι κάνει πλάτες στη Χρυσή Αυγή».

«Ούτε 24 ώρες μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που δικαίωσε τις προσπάθειες δεκαετιών του αντιφασιστικού κινήματος του τόπου μας, βλέπουμε μια σειρά από fake news να διακινούνται ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης», υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Ούτε ο παλιός Ποινικός Κώδικας θα επέτρεπε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων, καθώς δεν είχαμε αμετάκλητη απόφαση». Σημείωσε πάντως, ότι «δύο φορές η ΝΔ τροποποίησε μέσα στο 2019 τον Ποινικό Κώδικα χωρίς να αλλάξει την επίμαχη διάταξη. Φρόντισε όμως να τροποποιήσει διατάξεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και να εξασφαλίσει ασυλία στους τραπεζίτες για υποθέσεις απιστίας...Ο Ποινικός Κώδικας δεν είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έργο νομοπαρασκευαστικής επιτροπής έγκριτων νομικών που λειτουργούσε επί δεκαετία και κατέληξε στον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου ποινικού κώδικα που προϋπήρχε, κάτι που αποτελούσε υποχρέωση της χώρας μας και προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ακόμη «μια σειρά από νομικούς και πολιτικά στελέχη που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάρει ξεκάθαρη στάση σε αυτό το ζήτημα και κατά των ισχυρισμών περί της υποτιθέμενης ευνοϊκής μεταχείρισης των καταδικασθέντων, όπως ο κ. Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδης, αλλά πάνω από όλα οι νομικοί και οι συνήγοροι υπεράσπισης των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για την καταδίκη της». Τέλος, είπε ότι «τώρα είναι η ώρα για δημοκρατική εγρήγορση και καταδίκη κάθε φασιστικής και ρατσιστικής πρακτικής και ιδεολογίας… Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακαλύψαμε τη Χρυσή Αυγή χθες. Γνωρίζουμε στο πετσί μας τη δράση της εδώ και δεκαετίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Covid-19: Tι θα ισχύει από τη Δευτέρα στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου! (video)

Βορίδης: Η ποιότητα, η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός θα φέρουν την αγροτική ανάπτυξη (video)

Κακαλέτρη: «Αγνοούν ΣτΕ και Ε.Ε., ανάλογα με τα συμφέροντα, σε απορρίμματα και ΑΠΕ!» (video)

Η Πελοπόννησος σε επιτήρηση με 10 νέα κρούσματα

Συγκλονισμένη η Ηλεία: «Σκότωσαν σαν σκυλί ένα καλό άνθρωπο!»

Με το ίδιο e-pass σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους από 4 Νοεμβρίου

Τρόμος και αγανάκτηση στη ζωή των πολιτών της Μεσσήνης