Αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό στον 37χρονο που σκότωσε για έναν έρωτα και αποφυλακίζεται…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ήταν Ιούλιος του 2009. Ο 26χρονος τότε μέρα μεσημέρι πυροβολεί στην οδό Ναυαρίνου το 38χρονο θύμα του εξαιτίας του παράφορου ερωτά του για μια κοπέλα. Φυλακίζεται και μετά από 11 χρόνια αποφυλακίζεται.

Αν και είχε καταδικασθεί και σε δεύτερο βαθμό σε ισόβια, οι αλλαγές του νόμου πέρυσι τον Ιούλιο βοήθησαν να γίνει δεκτή η αναίρεσή του στον Άρειο Πάγο για το επιεικέστερο του νόμου, επιτρέποντας στο δικαστήριο είτε να αφήσει την ίδια ποινή, είτε να τη μειώσει, είτε να αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (με μια ψήφο τακτικού δικαστή κατά) ότι πρέπει να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό πως συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του. Έτσι, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και μιας και έχει εκτίσει πολύ μεγάλο μέρος της ποινής, αποφυλακίζεται.

Στην απολογία του και ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε πως δεν μπορεί να δικαιολογήσει ό,τι έκανε, πως δεν έχει συγχωρήσει τον εαυτό του για τις πράξεις του και πως είναι κάτι που θα τον βαραίνει για όλη του τη ζωή.

Το δικαστήριο κατά τη διάσκεψη που ακολούθησε έκανε δεκτό το αίτημα για αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και έτσι «έσπασε» η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Του επέβαλε ποινή 15ετούς κάθειρξης με τη δυνατότητα πλέον να αποφυλακισθεί από μέρα σε μέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Covid-19: Tι θα ισχύει από τη Δευτέρα στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου! (video)

Βορίδης: Η ποιότητα, η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός θα φέρουν την αγροτική ανάπτυξη (video)

Κακαλέτρη: «Αγνοούν ΣτΕ και Ε.Ε., ανάλογα με τα συμφέροντα, σε απορρίμματα και ΑΠΕ!» (video)

Η Πελοπόννησος σε επιτήρηση με 10 νέα κρούσματα

Συγκλονισμένη η Ηλεία: «Σκότωσαν σαν σκυλί ένα καλό άνθρωπο!»

Με το ίδιο e-pass σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους από 4 Νοεμβρίου

Τρόμος και αγανάκτηση στη ζωή των πολιτών της Μεσσήνης