ΣΠΑΡΤΗ. Την ικανοποίησή του για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το δικαστήριο, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σπάρτης, κ. Αλ. Βουνάσης. Παράλληλα τόνισε πως η καταδίκη αυτή, δεν θα οδηγήσει σε εφησυχασμό.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Βουνάση:

«Το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους που είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας, είναι η σαπίλα του ντουνιά.

Χιλιάδες τα θύματα του φασισμού σε αυτή τη χώρα. Από το ‘40 που αντιστάθηκαν στους φασίστες και τους ταγματασφαλίτες, μετέπειτα Λαμπράκη, Τσαρουχά τα θύματα της εφτάχρονης φασιστικής δικτατορίας. Αλλά και τα σύγχρονα θύματα του φασισμού – Παύλου Φύσσα, Σαχζάτ Λούκμαν - που δολοφονήθηκαν από την Ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Τις επιθέσεις για να δολοφονήσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τους Αιγύπτιους ψαράδες και πολλές άλλες επιθέσεις.

Το μέτωπο του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενάντια στη Ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ήταν και είναι αποφασιστικό και αταλάντευτο και από εκεί απορρέει και ο χυδαίος αντικομμουνισμός της, το βαθύ μίσος τους απέναντί στο ΚΚΕ και το κομμουνιστικό κίνημα που παλεύει για την ανατροπή του συστήματος που γεννά και αναπαράγει τον Ναζισμό – Φασισμό.

Οι περιπτώσεις ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από τα αστικά κόμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες και την ανοχή που επέδειξαν τα προηγούμενα χρόνια στους φασίστες.

Θυμόμαστε τις συζητήσεις Μπαλτάκου με Κασιδιάρη. Τα χαριεντίσματα κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους υπόδικούς της Χρυσής Αυγής – Καστελόριζο και Ρω.

Και πλήθος άλλων περιπτώσεων.

Και τοπικά έχουμε ανάλογα παραδείγματα.

• Όταν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας αρνείται να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι νόμιμο κόμμα.

• Όταν στις Δημοτικές παρατάξεις υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν τους ταγματασφαλίτες.

• Όταν ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής μέσα στο Δ.Σ. λέει ότι συζητούσε με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για στήριξη . της στο δεύτερο γύρο των εκλογών..

• Όταν στη σημερινή δημοτική αρχή φιγουράρει γνωστός φασίστας.

Στον αντίποδα πλήθος εκδηλώσεων του ΚΚΕ όπως η αποτροπή της αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής μόνο για Έλληνες στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Δεν εφησυχάζουμε Δεν ξεχνάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε».