Ο Νίκας χάρισε στη Σπάρτη την κορυφή του Ταϋγέτου…

ΣΠΑΡΤΗ. Στο περιθώριο αλλά και στο επίκεντρο της επίσκεψης Βορίδη στη Σπάρτη υπήρξαν πικάντικα, περίεργα, ευτράπελα αλλά και διασκεδαστικά στιγμιότυπα.

Να ξέρουμε τι λέμε...

Καταρχήν ο υπουργός προσπαθεί να εισέλθει στον χώρο ομιλία ενώ έξω διαδηλώνουν αγρότες. Γυρίζει, δέχεται το χαρτί με τα αιτήματά τους. Λίγο αργότερα στην ομιλία του διευκρινίζει: «Αυτοί οι 30 έξω δεν είναι αγρότες, είναι κομμουνιστές αγρότες. Να ξέρουμε τι λέμε…»

Αποστάγματα...

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας δεν έκρυψε τις προτιμήσεις του στο παράνομο τσίπουρο και στο καλοκαιρινό καρπούζι… και επίσης δεν έκρυψε την επιθυμία του η Γιορτή κρασιού του Δήμου Σπάρτης να γίνεται στο χωριό καταγωγής του, τους Γοράνους.

Κάνε πράξη!

Ο Γιάννης Παναρίτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, με απλά λόγια θύμισε τις πραγματικές ανάγκες της Λακωνίας στη γεωργία αλλά και στον υπουργό όσα θα πει να τα κάνει πράξη.

Μοιράζει γη...

Ως επιτυχημένο δίδυμο αυτοχαρακτηρίσθηκαν Βορίδης και Νίκας αφού έχουν απόδοση όταν συνεργάζονται. Τόση μάλιστα ήταν η ικανοποίηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που «χάρισε» στον Δήμαρχο Σπάρτης την μισή κορυφή του Ταϋγέτου στον προφήτη Ηλία, όταν ο δήμαρχος ανέφερε ότι ολόκληρη η κορυφή ανήκει στην Μεσσηνία. Τον διόρθωσε ο μεσσήνιος αυτοδιοικητικός λέγοντας ότι μισή ανήκει στη Μεσσηνία και μισή στη Λακωνία…

Φιλίες!

Διαδρομιστές ωστόσο σχολίαζαν ότι ο Νίκας θα πρέπει να ξαναφέρει τα σύνορα στη σωστή τους θέση ενώ άλλοι σημείωναν ότι ο Π. Νίκας αγνοούσε την συνάντηση Βορίδη – Βερούτη στο Διοικητήριο… Πάντως, Νίκας και Βερούτης ήταν δίπλα – δίπλα… Χωρίς διαχωριστικά σύνορα. Άλλωστε ο Νίκας πάντα τονίζει: «Στη Λακωνία νιώθω καλά»

Έρχονται;

Κινέζοι σχεδιάζουν επενδύσεις στη Λακωνία για να αξιοποιήσουν το μοναδικό κατσικίσιο γάλα της… Προφανώς γι’ αυτό αναζητούν τεράστιες εκτάσεις…

Ο νέος είναι ωραίος...

Ανεβαίνει στο βήμα ο βουλευτής Κρητικός για χαιρετισμό κρατώντας σελίδες… Τις εντοπίζει ο Δήμαρχος Δούκας και λέει: «Πολλές σελίδες βλέπω…» για να απαντήσει ο βουλευτής «καθ΄ότι νέος…»

Οικοδέσποινα!

Βροχή οι φωτογραφίες όταν ο Μάκης Βορίδης χαιρέτισε τη Ντία Τζανετέα…

Ο «πράκκτορας»

Άγρυπνος ο επονομαζόμενος «πράκτορας» της Λακωνίας γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος, «δεξί» χέρι του υπουργού.

Παράλειψη...

Μάταια περίμεναν κάποιοι να δουν τον Κώστα Σκιαδά, συνεργάτη του υπουργού αλλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας Νίκο Προκοβάκη. Ο δεύτερος δεν εκλήθη στην εκδήλωση… Μάταια επίσης αναμένονταν και οι ομογενείς επενδυτές στον χώρο της μεταποίησης ελιάς στον Δήμο Σπάρτης.

Τσακωνιές...

Ζητά ο Μάκης Βορίδης από το κοινό μια εξήγηση, γιατί στην πανδημία κατά την τουριστική σεζόν δεν μειώθηκε η κατανάλωση ελληνικών προϊόντων για να απαντήσει ακαριαία ο Μαρίνης Μπερέτσος ότι ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής εστίασης καλύπτεται (δυστυχώς) από εισαγωγές…

Γένους αρσενικού;

Αρκετές γυναίκες στο κοινό αλλά καμία αγρότισσα...

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία: 9χρονος μαθητής αφήνει την τελευταία του πνοή στο σχολείο!

«Έβρεχε» πέτρες στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου

31 τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Πελοπόννησο

Πελοπόννησος: Ταραχές για το φόνο του 18χρονου Ρομά (video)

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr