Γράφει ο Γιώργος Αλατσάς*

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 είχαμε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών αναμένωντας την απόφασή της δίκης της Χρυσής Αυγής και των πράξεων της για τις οποίες κατηγορείτο, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε έναν καιρό που σωστά έχουν απαγορευτεί λιτανείες λιγότερων ατόμων καθώς και οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν περίπου στα 100.000 άτομα έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Ο κορονοϊός πήρε ρεπό εκείνη την ημέρα; Κανένας δεν σχολίασε αυτόν τον συνωστισμό…

Συνωστισμός ο οποίος λόγω του ιστορικού της καταστάσεως και της σημαντικότητας των στιγμών ήταν αναπόφευκτος. Αλλά κανείς από την Κυβέρνηση δεν προσπάθησε έστω να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Αντίθετα είδαμε και πολλούς πολιτικούς αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων να θέλουν να ασκήσουν με την παρουσία τους πίεση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη για την απόφαση που θα εκδώσει, ασκώντας πίεση μαζί με τον όχλο των 100 χιλιάδων ατόμων. Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έδωσαν τον καλό παράδειγμα με την παρουσία τους εκεί ως προς τον κορονοϊό , αλλά ακριβώς το αντίθετο. Τα ίδια τα κόμματα τα οποία έδωσαν το παρόν κάλεσαν τον κόσμο να παρευρεθεί έξω από το εφετείο αγνοώντας τις συνθήκες στις οποίες ζούμε ως προς την κατάσταση της δημόσιας υγείας κι ενω οι ειδικοί συνιστούν αποφυγή συνωστισμο. Κατέβηκαν στο εφετείο παρατεταγμένοι σε blog οργανωμένα.

Σε όλα αυτά δεν θα έδινα καμία σημασία αν δεν διωκόταν ιερέας από το Ρέθυμνο ο οποίος μίλησε εναντίον της μάσκας. Οι πολιτικοί αρχηγοί που προσκάλεσαν σε συνωστισμό και όλες οι οργανώσεις που δημιούργησαν συνωστισμό δεν πρέπει με τον ίδιο τρόπο να διωχθούν όπως και ο ιερέας;

Τελικά υπάρχουν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά σε αυτή την κοινωνία; Ή σε αυτήν την χώρα διώκονται μόνο ιερείς και απαγορεύονται μόνον οι λιτανείες και οι παρελάσεις;

Καληνύχτα μας.

(*) Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr