Χορήγηση βοηθήματος γάμου από το Κληροδότημα Κωνσταντίνου Καλαμβόκη08-10-2020 09:20   

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται

ΣΠΑΡΤΗ. Η Οικονομική-Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Κων/νου Καλαμβόκη Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών, π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι  τη χορήγηση βοηθήματος γάμου από τα έσοδα των ενοικίων του έτους 2019 του κληροδοτήματος, συνολικού ποσού 798,00 € σε ένα (1) οικονομικά αδύνατο και ορφανό  κορίτσι που έχει γεννηθεί ή που κατάγεται (δηλ. όταν τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο γονέων  έχει γεννηθεί) στην Κοινότητα Αναβρυτής και παντρεύτηκε το έτος 2018, εκλεγόμενα υπό του Δημάρχου και των Ιερέων των Ναών Ευαγγελιστρίας και Αγίου Νίκωνος.

1. Δικαίωμα συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

- Να έχουν ηλικία από τη μικρότερη που επιτρέπουν οι ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις του Αστικού Κώδικα για σύναψη έγκυρου γάμου μέχρι και 45 ετών

- Να είναι οικονομικά αδύνατες (το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα των κορασίδων του έτους πριν την τέλεση του γάμου  να μην ξεπερνά τις 6.000,00 €  και να μην διαθέτουν ακίνητη περιουσία το έτος πριν την τέλεση του γάμου).

Για αυτές που θα διεκδικήσουν την οικονομική ενίσχυση  θα ληφθούν υπ΄ όψιν τα εισοδήματα χρήσης 2017 (από 1-1-2017 έως 31-12-2017) και το Ε9 του αντίστοιχου έτους.

- Να έχουν παντρευτεί το έτος 2018

- Να έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο

- Ο γάμος να είναι σε ισχύ και να είναι πρώτος γάμος για την κορασίδα

- Να κατάγονται ή να έχουν γεννηθεί στην Δημοτική Κοινότητα Αναβρυτής.

Πληρουμένων των παραπάνω προϋποθέσεων προτεραιότητα θα επιδειχθεί στις ορφανές κορασίδες.

2.Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βοηθήματος γάμου  μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στο γραφείο του κληροδοτήματος (Μαγούλα Λακωνίας, Τ.Κ. 23100) εντός σαράντα πέντε ημερών (45) από την τελευταία δημοσίευση   συνοδευόμενη με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης

- Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γάμου (όσες έχουν συνάψει θρησκευτικό γάμο)

- Στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι είναι οικονομικά αδύνατες (εκκαθαριστικό σημείωμα της οικείας Δ.Ο.Υ. για τα εισοδήματα 2017)

- έντυπο Ε9 χρήσης έτους 2017

- Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

- Ληξιαρχική πράξη θανάτου του γονέα ή των γονέων (εφόσον αυτοί έχουν αποβιώσει)

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αποστείλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (με σφραγίδα ταχυδρομείου) με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στο γραφείο του κληροδοτήματος, στη Μαγούλα Λακωνίας, Τ.Κ. 23100.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Κληροδοτήματος,  στη Μαγούλα Λακωνίας, από τις 8:00 έως τις 14:00, αρμόδιος υπάλληλος: Χρήστος Ζάβρας, τηλέφωνο: 2731361122.                                    

Ετικέτες: ΣΠΑΡΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΓΑΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΜΒΟΚΗΣ
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ