ΣΠΑΡΤΗ. Αυτοδιοικητικός άλλης εποχής. Γενιά που αποχωρεί αλλά επιμένει. Ευθαρσής στον λόγο, μεθοδικός στο έργο του. Αμφιλεγόμενος σε συγκεκριμένες επιλογές του αλλά στήριγμα του Πέτρου Δούκα, πριν, κατά και μετά τις εκλογές.

Ο Θέμις Πατσιλίβας, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σπάρτης και αντιδήμαρχος επι θεμάτων διοικητικής οργάνωσης και συντονισμού.

Τον ρωτήσαμε πως είναι δυνατόν να συνδυάζει και τις τρείς αρμοδιότητες, δημοτικού συμβούλου, αντιδημάρχου και προέδρου και μας προέτρεψε, εν ψυχρώ σε 10 – 15 ημέρες να συζητήσουμε το θέμα, όταν θα έχει δρομολογήσει και τα, της νέας αρμοδιότητάς του, θέματα, στην Αντιδημαρχία.

Ως δημοτικός σύμβουλος έχει σχεδόν πάντα τον λόγο στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και όχι μόνον. Σημειώνεται στο ενεργητικό του η πρόταση για συνεργασία και σύμπλευση όλων των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σπάρτης εκτιμά ότι σε πρώτη φάση έχει μπει σε καλό δρόμο η μείωση στο άνοιγμα της ψαλίδας έσοδα – έξοδα και ευελπιστεί ότι με την οικονομική ισορροπία θα δοθεί η ευκαιρία σε επόμενη φάση για ριζικές αλλαγές ώστε η ΔΕΥΑ Σπάρτης να διασωθεί οριστικά. Προς το παρόν υπάρχει απόλυτη συμπίεση εξόδων με ταυτόχρονη εξυγίανση των συνδέσεων ύδρευσης και είσπραξη ληξιπρόθεσμών οφειλών, σε συνδυασμό με αναμενόμενη κρατική ενίσχυση τον δανεισμό αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού.

Ως αντιδήμαρχος επί Διοικητικών θεμάτων και συντονισμού έργου, επικοινωνίας κ.λ.π. έχει ορίσει άμεσα την χωροταξική μελέτη, αξιολόγηση παραγόμενου έργου και αξιοποίηση του προσωπικού που πρέπει να αναδιαταχθεί και να αποδώσει αυτά που μπορεί και εκείνα που έχει ανάγκη ο δημότης. Π.χ. τα ΚΕΠ θα πρέπει να αναμορφωθούν εκ βάθρων όπως και η επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής.

Ο Θέμις Πατσιλίβας ομολογεί ότι το στελεχιακό δυναμικό της Παράταξης δεν επαρκεί και κάθε ένας που αναλαμβάνει αρμοδιότητες πρέπει να ξεπερνά τον εαυτό του. Σχεδόν όλον τον χρόνο της ημέρας τον διαθέτει στις απαιτήσεις των αρμοδιοτήτων του και ευελπιστεί ότι σύντομα ο Δήμος θα μπει σε απόλυτα παραγωγικό ρυθμό.