ΜΕΣΣΗΝΗ. Είναι απόλυτη παραδοχή ότι η ανθρώπινη ζωή είναι το σημαντικότερο όλων των αγαθών. Ο Θεός, ο γονιός και ο νομοθέτης είναι υπεύθυνοι για τη ζωή κάθε ανθρώπου. Ωστόσο ο ίδιος ο άνθρωπος όταν εκθέτει εαυτόν σε κινδύνους και απειλές, τότε λέμε ότι είναι ριψοκίνδυνος και ίσως και επικίνδυνος.

Φυσικά, στις οργανωμένες και πολιτισμένες πολιτείες, βασικές συνιστώσες της ζωής είναι η υγεία, η αρτιμέλεια, η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια και η αυτοδιάθεση. Αυτά μαζί με την πνοή της ζωής καθιστούν έναν άνθρωπο «ζωντανό» αλλά και ευτυχισμένο, δημιουργικό, συνεργάσιμο και ενεργό.

Για να δούμε λοιπόν τι έγινε στη Μεσσηνία τις προηγούμενες ημέρες.

Με την παραδοχή ότι μια σύγχρονη Αστυνομία μπορεί να διαπιστώσει αν ένας άνδρας πυροβολήθηκε μέσα σε δωμάτιο ορόφου ή στο δρόμο όπως και αν ένας άλλος άνδρας πυροβόλησε εντός ή εκτός σπιτιού, αξίζει να δούμε καρέ - καρέ τι έγινε στην Πιπερίτσα Μεσσήνης.

Το φιλήσυχο, όπως λέει το χωριό, ζευγάρι βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού του όταν άκουσαν θόρυβο στον όροφο. Φθάνοντας πάνω, ο εγχειρισμένος μάλιστα, άνδρας αντικρίζει 4 νεαρούς Ρομά να έχουν ψάξει το δωμάτιο και ο ένας να κρατά στα χέρια ένα κουτί με κοσμήματα της γυναίκας του. Οι Ρομά σπρώχνουν το άνδρα και αυτός αναγκάζεται αμυνόμενος να πυροβολήσει, 3 φορές, με την καραμπίνα χτυπώντας τον 18χρονο. Οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή.

Άνδρες της Ασφάλειας ερεύνησαν εξονυχιστικά τους χώρους του σπιτιού για να συλλέξουν στοιχεία παρουσία υψηλόβαθμων Αστυνομικών

Η Αστυνομία θα αποφανθεί αν το επεισόδιο έγινε μέσα ή έξω από το σπίτι. Αν ο πυροβολισμός έπληξε τον 18χρονο μπροστά ή πίσω. Αν υπήρχε και πόση απόσταση ανάμεσα στους δύο άνδρες. Αν έχει σημασία ότι έπεσαν 3 πυροβολισμοί, κ.λ.π. Το δικαστήριο βεβαίως θα κρίνει αν βρισκόταν σε άμυνα, αν είχε άλλη επιλογή, αν το όπλο δικαιολογείται, αν ένωσε απειλή για την ζωή του και τη ζωή της γυναίκας μέσα στο σπίτι και αν υπήρχε προηγούμενο.

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση των Ρομά της περιοχής που τόσο έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο και στο χωριό και την Μεσσήνη απειλούσαν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. ‘Εχουν πάντα το πλεονέκτημα του όχλου έναντι μιας φοβισμένης και απόμακρης κοινωνίας.

Ένας 18χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό. Πού; Πότε; Πώς; Γιατί;

Ένας ώριμος άνδρας πυροβολεί κατά του 18χρονου. Πού; Πότε; Πώς; Γιατί;

Η Κοινωνία έχει αντίληψη για παρόμοια συμβάντα. Η Αστυνομία έχει γνώση για τα κίνητρα ή τις αιτίες ενός τέτοιου γεγονότος. Η Δικαιοσύνη πρέπει να δοαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα και να αντιληφθεί ότι τα αισθήματα πλέον καταλαμβάνουν τη θέση της λογικής όταν υπάρχει εμπεδωμένος ο φόβος και μόνιμη η απειλή αλλά και αποτυπωμένος κοινωνικά και προσωπικά ο ρόλος του θύτη και θύματος.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε βίαιη ανατροπή ρόλων;