ΣΠΑΡΤΗ. Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Στ. Αραχωβίτης, είχε ο ίδιος συνάντηση την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου με τον πρόεδρο κ.Μπουραζάνη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας κα Χρυσαδάκου και κ. Κωστάκο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητήσουν, πρωτίστως, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» που βρισκόταν σε διαβούλευση, και την προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας.

Επισημάνθηκε ότι η προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας ως μη ανανεώσιμου πόρου, και ενόψει αλλαγής του πλαισίου στη σύνταξη των ΣΧΟΟΑΠ, απουσιάζει πλήρως.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης δεσμεύτηκε να προτείνει συγκεκριμένη παρέμβαση/διατύπωση με την οποία συμφώνησαν τα μέλη του Συλλόγου, έτσι ώστε να προβλέπει την αξιοποίηση των εδαφολογικών χαρτών και την πλήρη οριοθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από άλλα θέματα που αφορούν στη Λακωνία, όπως το φράγμα της Κελεφίνας και γενικότερα, η διαχείριση των υδάτων. Ο κ.Αραχωβίτης εξέφρασε επίσης στους συναδέλφους του την ανησυχία του για το πρώτο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού, μετά από πολλά χρόνια στο Νομό. Τέλος, έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το παραγωγικό μοντέλο που ταιριάζει ν’ ακολουθήσει η χώρα

Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε μετά την συνάντηση:

«Θεωρώ ότι η συνάντηση με τους συναδέλφους ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη, με δεδομένο ότι ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας έχει επιδείξει μία πολύ αξιόλογη παρεμβατική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια».