ΠΑΤΡΑ. Στη σύλληψη ενός 65χρονου ημεδαπού, προέβησαν, πρωινές την 1/10, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 3 του Π.Δ. 55/98 σε συνδυασμό με τον Ν.Δ. 712/70.

Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στη θαλάσσια περιοχή του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε η ημιβύθιση ενός ελλιμενισμένου Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους.

Από το εν λόγω περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης περίπου δέκα τετραγωνικά μέτρα (10τ.μ.) από εμμένοντα κατάλοιπα πετρελαίου, η οποία αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων και απορροφητικών υλικών σε συνδυασμό με τη χρήση εξωτερικής αντλίας αναρρόφησης της πετρελαιοκηλίδας από τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών που διενεργεί την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος δεν έφερε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας σε ισχύ.

Επίσης στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 35, 39 και 31 ετών, την 1/10

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν ο 31 και ο 39χρονος να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την άμεση συνέργεια της 35χρονης, η οποία τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.