Θύμα του δρόμου ο ακρωτηριασμένος Παντελής Παπαναγιώτου καταγγέλλει: «Είμαι θύμα αυτού του δρόμου - Εδώ και 32 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα»

ΠΥΡΓΟΣ. Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου κατά την εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, με θέμα την Πατρών - Πύργου. Ως θύμα του δρόμου και ο ίδιος πριν από 32 χρόνια, τόνισε πως όλο αυτό το διάστημα τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως η Ομοσπονδία ΑμεΑ θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο!

Το θέμα που όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός προεκλογικά από τον Πύργο τον Ιούνιο του 2019, θα επιλυόταν δύο μήνες μετά την εκλογή του, ένα χρόνο μετά κινείται με ρυθμούς χελώνας και επί της ουσίας δεν έχει δοθεί καμία λύση.

«Είμαι ένα από τα θύματα αυτού του δρόμου καρμανιόλα. Είναι ο δρόμος με τις 220 διαβάσεις, με 421 και πλέον εικονοστάσια δεξιά και αριστερά, είναι ο δρόμος που όταν βρέχει δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις τα δεύτερα φανάρια στην είσοδο της πόλης του Πύργου, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν αλλαχτεί 22 φορές, γλιστράει, πέφτουν οι νταλίκες επάνω, έχουν γίνει και δύο θανατηφόρα. Είναι ο δρόμος που θα περάσει το τρακτέρ και θα αφήσει τις λάσπες, είναι ο δρόμος που περνάει μέσα από οικισμούς, πριν δύο χρόνια έφυγε το γαϊδουράκι δίπλα από τον αγρό και σκότωσε έναν οδηγό. Είναι ο δρόμος εκεί στην περιοχή της φράουλας που μπαίνουν ποδήλατα από τους μετανάστες, είναι ο δρόμος των 73 χλμ, χωρίς βουνά, χωρίς γκρεμούς, ένας εύκολος δρόμος να φτιαχτεί. Είναι ο δρόμος που τουλάχιστον 2000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους όμορους δήμους τον χρησιμοποιούν καθημερινά με κίνδυνο τη ζωή τους. Είναι ο δρόμος που περνούν τα τουριστικά λεωφορεία για την Αρχαία Ολυμπία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναγιώτου.

Ο κ. Παπαναγιώτου επισήμανε πως «… ο δρόμος αυτός έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολλές φορές προεκλογικά για πολιτικούς σκοπούς. Είναι ο δρόμος για τον οποίον οι πολιτικοί πήγαιναν στις κηδείες των θυμάτων και φώναζαν…» μια θλιβερή και εξοργιστική αλήθεια.

«Πριν από 32 χρόνια ήμουν κι εγώ θύμα αυτού του δρόμου και μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω αναπηρία 90% είμαι ακρωτηριασμένος» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, που προανήγγειλε την τοποθέτηση πινακίδων που θα υπενθυμίζουν στους οδηγούς την επικινδυνότητα του δρόμου.

Πηγή: ilialive.gr