Εκκρεμεί η αναλυτική λίστα εγκαταστάσεων που παραχωρεί ο Δήμος Σπαρτιατών στο ΤΕΦΑΑ

Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Σε αρκετά καλό κλίμα και σε πλήρη σύνθεση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων – Τηλεδιασκέψεων του ΤΟΔΑ, η σύσκεψη εργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για την διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ Σπάρτης. Όπως αναφέρεται σε προηγούμενο άρθρο του notospress.gr, σκοπός τής σύσκεψης ήταν η προώθηση του Φακέλου ίδρυσης ΤΕΦΑΑ προς την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια ώστε να δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr από την σύσκεψη, το μόνο που απομένει πλέον για να θεωρηθεί ο Φάκελος πλήρης και έτοιμος να κατατεθεί, είναι να προστεθεί σ’ αυτόν από τον Δήμαρχο Σπαρτιατών κ. Π. Δούκα η αναλυτική λίστα των εγκαταστάσεων που θα παραχωρήσει ο Δήμος στο ΤΕΦΑΑ προς χρήση.

Η παραχώρηση γίνεται σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Σπαρτιατών και του Παν/μίου Πελοποννήσου και αφορά σε ήδη εγκεκριμένες αλλά και υπό αναδόμηση εγκαταστάσεις.

Είναι βέβαιο πως εντός 10 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο Φάκελος θα κατατεθεί στην Σύγκλητο του Παν/μίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και έγινε δεκτή η παραχώρηση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Γυθείου, από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης στο ΤΕΦΑΑ.

Φαίνεται λοιπόν, πως η σύγκλιση των προσπαθειών και η διαπαραταξιακή συμμαχία των δυνάμεων της Λακωνίας μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.