Αργος, Καλαμάτα, Πάτρα, Ερμιονίδα, Ναύπλιο στέλνουν νταλίκες στην δοκιμαζόμενη Καρδίτσα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σημαντική βοήθεια στέλνει η Πελοπόννησος στους πολίτες που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα στην Καρδίτσα. Από 5 δήμους ξεκίνησαν ή πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα νταλίκες και υλικό πρώτης ανάγκης.

Καλαμάτα: Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού!

Αναχώρησαν για την πληγείσα περιοχή του Δήμου Καρδίτσας δύο φορτηγά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης (νερά, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα κ.λπ.) με σκοπό τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Τα δύο δημοτικά φορτηγά οχήματα συνοδεύονται από τον Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη και υπηρεσιακούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, επιχειρήσεων και ιδιωτών, στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ήταν άμεση και μεγάλη.

Σε συνέχεια επικοινωνίας του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με τον ομόλογό του στην Καρδίτσα Βασίλη Τσιάκο, στην πληγείσα περιοχή θα παραμείνει και θα συνδράμει στην εξυπηρέτηση του έργου αποκατάστασης των καταστροφών, ένα φορτηγό όχημα του Δήμου και ο οδηγός του.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, θέλοντας να συμβάλει στην υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας, προσέφερε 300 € για την κάλυψη μέρους των προσωπικών εξόδων του οδηγού που θα συνοδεύει το φορτηγό και που θα παραμείνει μαζί με το όχημα στην Καρδίτσα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Όσον αφορά τη διαμονή και το φαγητό του οδηγού, το κόστος θα καλυφθεί από το Δήμο Καρδίτσας.

Ναύπλιο: Πρακτική βοήθεια στους εκλεκτούς συνέλληνες!

O Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και με αισθήματα αλληλεγγύης τις δυσκολίες της ζωής που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Εκφράζει τον θαυμασμό του για την καρτερικότητα , την ευψυχία και την υπομονή, αρετές που σπανίζουν στην σημερινή αγωνιώδη ατμόσφαιρα.

Έχοντας λοιπόν προξενήσει με την συγκεκριμένη στάση της , τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον μας, αποφασίσαμε να συμπαρασταθούμε σ’ αυτούς τους εκλεκτούς συνέλληνες μας με πρακτικό τρόπο.

Καλούμε ως κάτοικοι του ιστορικού μας Δήμου όλους τους συμπολίτες και κυρίως τους εύπορους, τις επιχειρήσεις , τους παραγωγούς, τους φορείς, τους συλλόγους και όσους έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν κάθε βοήθεια , κυρίως εφόδια ( κλινοσκεπάσματα-πετσέτες σε πολύ καλή κατάσταση) και τρόφιμα μακράς διαρκείας, να αρχίσουν από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου να καταθέτουν την προσφορά της ψυχής τους και ότι διαθέτει ο καθένας, στον χώρο του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου ( συστεγάζεται με το κοινωνικό παντοπωλείο) κάθε μέρα (εκτός Κυριακής) έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2 μ.μ.

Ο Δήμος μας αναλαμβάνει την περαιτέρω συσκευασία , αποστολή και παράδοση στους υπευθύνους του δοκιμαζόμενου λαού της Καρδίτσας.

Έχουμε την πίστη ότι οι συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής , όπως κάνουν κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη.

Ερμιονίδα: Άνθρωποι στο δρόμο χωρίς υπάρχοντα!

Διαθέτουμε ότι μπορούμε από τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και γενικά είδη πρώτης ανάγκης για να παραδοθούν το συντομότερο στους συνανθρώπους μας στο Νομό ΚΑΡΔΊΤΣΑΣ.

Η θεομηνία που έπληξε τις περιοχές του νομού αυτού άφησε πίσω της κατεστραμμένες περιουσίες και πολλούς ανθρώπους στο δρόμο χωρίς τα υπάρχοντά τους.

Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή και να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα είδη, ώστε να τα παραδώσουμε στα χωριά που υπέστησαν τις σοβαρότερες ζημιές. Το Σάββατο, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, από τις 9:00 έως τις 13:00 στις αποθήκες του Δήμου στην Αυλώνα, μπορείτε να πάτε ότι ο καθένας επιθυμεί να προσφέρει.

Τη Δευτέρα το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00 στο χώρο της Αλληλεγγύης, στο Κρανίδι, θα συλλεχθούν και εκεί αντίστοιχα τέτοια είδη.

Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος

Πάτρα: Αλληλεγγύη σε μια δοκιμαζόμενη πόλη!

Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Δήμου Μουζακίου, για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, αλλά και φάρμακα για τους κατοίκους που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, καλεί τον Πατραϊκό λαό, να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

Να στηρίξει τους κατοίκους μιας ολόκληρης πόλης, που περνάνε δύσκολες μέρες.

Από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και για τις επόμενες ημέρες, από τις 9 π.μ. έως και την 1.30 μ.μ., θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μεγάλης διάρκειας (μακαρόνια, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, γάλα σε κουτί κ.λπ.), για την κάλυψη αναγκών σε νοικοκυριά και μοναχικά άτομα.

Η βοήθεια θα παραδίδεται στα γραφεία των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Πατρέων, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και στα γραφεία του ΚΟΔΗΠ (Βενιζέλου και Σολωμού στο κτίριο της πρώην ΑΔΕΠ).

Άργος: Δήμος και πολίτες στο πλευρό των συνανθρώπων που δοκιμάζονται!

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στο πλευρό συνανθρώπων που δοκιμάζονται στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου, με μια μεγάλη σε όγκο βοήθεια που συγκεντρώθηκε από οικονομίες του Δήμου, πολιτών και του κοινωνικού παντοπωλείου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.

Περίπου 1.500 κουβέρτες, λάδι σε συσκευασία των δύο λίτρων, χιλιάδες τετράδια, και στυλό, (γραφική ύλη για τα σχολεία) Α4 χαρτί, τρόφιμα μακράς διάρκειας και πολλά άλλα είδη έφυγαν σήμερα για τις πληγείσες από τον Ιανό περιοχές της Καρδίτσας και του Μουζακίου.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συνδημότες μου που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια»