ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης μετά από επίσκεψή του σε δομές υγείας της Μεσσηνίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον Σταμάτη Βαρδαρό, πρώην αναπληρωτή ΓΓ Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Υγείας, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δομών. Αυτούς που δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καθημερινά εργάζονται ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν την φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζονται και δικαιούνται.

Τα προβλήματα πολλά. Υποστελέχωση, μόνιμες προσλήψεις που εκκρεμούν από το 2018 – το σύγχρονο ακτινολογικό κέντρο του ΚΥ παραμένει κλειστό ελλείψει ακτινολόγου-, ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και σε διαγνωστικά τεστ Covid19.

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά επιλέγει να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε. Εμείς έχουμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, παλεύοντας για την ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας».