ΝΕΑΠΟΛΗ. Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο βουελυτής Λακωνίας στο Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας για τη συμμετοχή του και βράβευσή του, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ASOC.

«Κυρία Κολυβοδιάκου,

Η δουλειά των μαθητών σας και των καθηγητών του Γυμνασίου Νεάπολης κυρίου Π. Στιβακτά και κυρίας Χ. Φούκα, κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές μας !

Καταφέρατε να ενεργοποιήσετε τους μαθητές σας, τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στο είδος του, που έχει σχέση με δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη γνώση που πρέπει να έχουμε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Καταφέρατε να δώστε το παράδειγμα οχι μόνο στις άλλες σχολικές κοινότητες αλλά και σε εμάς τους μεγαλύτερους, πως ο ενεργός πολίτης είναι εκείνος ο οποίος είναι ωφέλιμος στην κονωνία.

Καταφέρατε να αναδείξετε το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης της Νεάπολης.

Καταφέρατε να γίνετε πρεσβευτές της πόλης σας της Νεάπολης, αλλά και Λακωνίας, διαφημίζοντάς τη στις σχολικές κοινότητες της Ευρώπης.

Καταφέρατε να ενεργοποιήσετε και άλλες σχολικές μονάδες, μαθητές και καθηγητές, για να επιδιώξουν σε επόμενη φάση να συμμετάσχουν στο ίδιο ή παρόμοια προγράμματα.

Καταφέρατε να μετατρέψετε ένα αρχικά όμορφο ταξίδι αναζήτησης και δημιουργίας μέσω του προγράμματος ‘At the School of Open Cohesion’, σε μια επιτυχημένη και βραβευμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια μας, δράση.

Καταφέρατε με τις δικές σας δυνάμεις και μέσω του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης του τόπου σας, να ....... ανοίξετε πανιά, όπως είναι και ο τίτλος της τόσο επιτυχημένης Ερευνητικής σας Εργασίας-Μελέτης.

Παρακαλώ όπως μεταφέρετε σε όλους τους μαθητές και καθηγητές που συνδιαμόρφωσαν και συμμετείχαν στο παραπάνω πρόγραμμα, τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου.

Καλή δύναμη και επιτυχίες σε όλη τη σχολική κοινότητα και ειδικά εύχομαι στους μαθητές καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους».