Οι εξαμβλωματικές καταστάσεις που χαρακτηρίζουν την Δημοτική Αρχή Σπάρτης πολύ σύντομα θα έχουν απτές συνέπειες…

ΣΠΑΡΤΗ. Το ενδιαφέρον για τα δημοτικά πράγματα στην Σπάρτη δεν μειώνεται, ανεξάρτητα από το αν οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής είναι αυτές που είναι. Η εναλλαγή προσώπων στην ηγετική πυραμίδα και ο τρόπος με τον οποίο δρομολογούνται οι μεταβολές προκαλεί την περιέργεια των δημοτών.

Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος που συγκεντρώνει αρκετά χαρακτηριστικά για να τον καθιστούν κραταιό, υποχρεώθηκε, όπως ο ίδιος αναφέρει, σε παραίτηση.

Ποιος είναι άραγε ο λόγος που ένας δημοτικός σύμβουλος νέος, ανεξάρτητος, πρώτος σε ψήφους, ήπιος, συνεπής, ικανός για αντιδήμαρχος και κατάλληλος για αναπληρωτής δημάρχου, αναγκάζεται να παραιτηθεί;

Ποιες συνθήκες επικρατούν στον Δήμο, τόσο τον Οργανισμό όσο και στο πολιτικό γραφείο Δημάρχου, που δεν μπορεί να τις αντέξει ή να της ανεχθεί ένας τέτοιος τύπος αυτοδιοικητικού;

Δυστυχώς, απάντηση στα ερωτήματα αυτά μπορούν να δώσουν ο Μιχάλης Βακαλόπουλος και ο Πέτρος Δούκας αλλά απ΄ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα δούμε ούτε θα ακούσουμε.

Έτσι οργιάζουν οι φήμες, οι διαδόσεις και οι πληροφορίες για εσωτερικές ίντριγκες, διαμάχες και πρωτοκαθεδρίες, που ταλανίζουν την, έτσι κι αλλιώς, ταλαιπωρημένη δημοτική αρχή και παραγκωνίζουν δυνάμεις στερώντας στην πόλη ευκαιρίες και προοπτικές.

Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο υστερεί στην έκφραση και ανάπτυξη πολιτικού λόγου και φυσικά στην απόδοση πολιτικής πρακτικής, με την δημοτική αρχή να φέρεται ως μειοψηφία και την αντιπολίτευση να αναλαμβάνει ρόλο και ευθύνες συμπολιτεύσεως.

Ένα «κοινοβούλιο» χωρίς συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης και του υπερβατικού ρόλου και της υπέρτατης αποστολής του. Παρηκμασμένο την εποχή που οι πολίτες έδιναν εντολή ανανέωσης του…

Αυτές οι εξαμβλωματικές καταστάσεις που χαρακτηρίζουν την Δημοτική Αρχή Σπάρτης από την ώρα μάλιστα σύνθεσής της, εκλογής της και ανάληψης καθηκόντων της, αν δεν θεραπευτούν, πολύ σύντομα θα έχουν συνέπειες απτές στη ζωή των πολιτών και στην προοπτική του δήμου.

Η πολλά υποσχόμενη dream team του Πέτρου Δούκα ομφαλοσκοπεί και μηδενίζει ακόμα και τα όποια πλεονεκτήματα έχουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Μένει χαμηλά, πολύ κάτω από τον πήχη που έθεσε προεκλογικά και διαψεύδει τις προσδοκίες των πολιτών που αναζήτησαν την αλλαγή.

Η ευθύνη όσο ανήκει στους πολίτες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, άλλο τόσο ανήκει και σε εκείνους που υποσχέθηκαν, περιέγραψαν και δεσμεύτηκαν για καλύτερες ημέρες που όμως δεν έρχονται.