ΛΑΚΩΝΙΑ. Η ενημέρωση από τις αρχές γύρω από τον εντοπισμό των κρουσμάτων δεν είναι και στα καλύτερά της. Σε πανελλήνιο πεδίο λίγη σημασία έχει η λεπτομέρεια στην είδηση που μεταδίδεται αφού η ιχνηλάτηση είναι πρώτιστος στόχος και όχι η δημοσιοποίηση της ταυτότητας του ασθενούς. Στην επαρχία οι συνθήκες και οι «αποστάσεις» είναι μηδενικές. Ωστόσο το να ανακοινώνονται 5 κρούσματα στην Αρκαδία και την επομένη ο ΕΟΔΥ να διορθώνει «Συγνώμη λάθος» ή να υπάρχει διαρροή ονομάτων όπως στην περίπτωση του γιατρού στη Σπάρτη, καταπατώντας το ιατρικό απόρρητο είναι ζητήματα που «καίνε». Τα ΜΜΕ την ίδια στιγμή πιέζονται από την κοινή γνώμη να διευκρινίσουν πόλεις, χωριά, γειτονιές και γιατί όχι και σπίτια νοσούντων για να φυλαχθούν από το κακό που τους βρήκε...

Έτσι και σήμερα, η πληροφορία ότι υπάρχουν 3 νέα κρούσματα στη Λακωνία αναστάτωσε όλο τον Νομό. Ο ΕΟΔΥ δεν ανακοίνωσε σήμερα κρούσμα στον Νομό Λακωνίας. Ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τρείς ποδοσφαιριστές στην περιοχή του Βλαχιώτη να έχουν εξεταστεί σε ιδιωτικό ιατρείο και να φέρονται ως νοσούντες, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να είναι επίσημα καταγεγραμμένοι αλλά και η πληροφορία να μην επιβεβαιώνεται επίσημα από το ΕΣΥ. Αύριο μπορεί να αποδειχθεί ότι τα test δεν ήταν θετικά ή οριακά θετικά. Μπορεί και όχι.

Τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και τι ακριβώς σημαίνει αυτή η ασάφεια είναι κάτι που θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσουν οι Αρχές. Η σημερινή ανάρτηση του δημάρχου Ευρώτα που καλεί τους δημότες σε επαγρύπνηση έρχεται να αφυπνίσει μεν αλλά και να ανησυχήσει τους πολίτες ότι κάτι συμβαίνει ανάμεσά τους. Θυμίζουμε και τα κρούσματα σε εργάτες γης στην ίδια περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ευρώτα είναι στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ, ας ελπίσουμε όχι καθυστερημένα.